Ilustracija / - DEMOKRATE
31/01/2024 u 17:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić i Bogdanović pozvani na Kongres Evropske narodne partije

Susret će biti i prilika za okupljanje, veoma brojne, političke porodice Evropske narodne partije, koja u evropskom parlamentu broji 175 poslanika

Na poziv predsjednika Evropske narodne partije Manfreda Vebera, kao i generalnog sekretara EPP-a Tanasisa Bakolasa, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić i generalni sekretar i predsjednik Kluba poslanika Demokrata u Skupštini Crne Gore Boris Bogdanović, boraviće 6. i 7. marta u dvodnevnoj posjeti Bukureštu, kao počasni gosti na Kongresa Evropske narodne partije.

- Evropska narodna partija okuplja najvažnije i najveće političke subjekte desnog centra sa prostora evropskog kontinenta. Ovogodišnji Kongres fokus će staviti na pripremu partije za ovogodišnje evropske izbore, koji će biti održani od 6. do 9. juna u zemljama članicama EU, te u skladu sa tim izabrati kandidata EPP-a za predsjednika Evropske komisije - saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Kako se navodi, susret će biti i prilika za okupljanje, veoma brojne, političke porodice Evropske narodne partije, koja u evropskom parlamentu broji 175 poslanika i koja je kandidovala aktuelnu predsjednicu Evropske komisije Ursulu Fon der Lajen.

- Poziv najavljuje i inteziviranje procesa pristupanja Demokrata porodici EPP-a, a predsjednik i generalni sekretar Demokrata uzeće učešća i u veoma važnim razgovorima o fokusima kampanje EPP-a za ove Evropske izbore, kao i iskoristiti priliku da pokrenu najvažnija pitanja koja targetiraju Crnu Goru u procesu evropskih integracija - dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 03:45