Бечић- Камп Златица / - IGOR SLJIVANCANIN
13/07/2021 u 17:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић поручио специјалцима: Имате одријешене руке да се ухватите у коштац са криминалом

Истакао је и важност 13.јула као датум који означава устанак народа који се дигао на борбу против окупатора и да на данашњи дан обиљежавамо 80 година од почетка тог славног догађаја

Предсједник Скупштине облијежио је Дан Државности и том приликом се обратио да лично и у име Скупштине Црне Горе жели да честита Дан Државности, као и датум који цијела Црна Гора слави као симбол слбооде и борбе против фашизма.

-Поштовани представници Министарства унутрашњих послова, Поштовани директоре Управе полиције, господине Брђанин са сарадницима, Уважени директоре Агенције за националну безбједност, господине Вукшићу са сарадницима, Поштовани представници дипломатског кора, Поштоване припаднице и припадници Управе полиције, Драге гошће и гости, Изузетна ми је част да вас лично поздравим и да вам у име Скупштине Црне Горе  честитам Дан државности – датум који цијела Црна Гора слави као симбол слободе и борбе против фашизма. Част ми је што стојим пред онима који су се већ одужили својој држави, јер силу коју смо вам предали у руке, од 30. августа до данас, нијесте злоупотријебили. А, како је било раније – то нећу коментарисати, јер сам сигуран да стојим пред онима који нечастан задатак не би извршили-казао је Бечић.

Додао је да вјерује да часну црногорску униформу нијесте обукли да би тукли и хапсили недужни црногорски народ, вјерске великодостојнике, наше родитеље и нашу дјецу, само зато што се са системом вриједности нијесмо слагали.

-Хоћу да вјерујем да у тим периодима нашег заједничког живота, у часним црногорским униформама нијесте били ви, већ они који су униформу достојни гледати само иза решетака. Дајем вам часну црногорску ријеч да ћу се увијек са својом политичком конкуренцијом такмичити идејама и производима рада, а не никако злоупотребом силе са којом располаже Црна Гора и народ Црне Горе. Што се политике тиче имате заувијек вољно, а мирно ћете стајати само пред Уставом, законом и народом Црне Горе. Зато главу горе, господо у часним полицијским униформама, главу горе старјешине и полицајци, главу горе специјалци, јер имате одријешене руке да се енергично ухватите у коштац са организованим криминалом и корупцијом, са системским кумовима и друговима из криминалног миљеа, како би држава на тај начин доказала и показала да смрт оних који су за њу гинули није била узалудна.То је једина утакмица коју ћемо у наредном периоду играти, јер Црна Гора креће храбро напријед и на том путу вас нико не може, али и не смије зауставити-казао је он.

Истакао је и важност 13.јула као датум који означава устанак народа који се дигао на борбу против окупатора и да на данашњи дан обиљежавамо 80 година од почетка тог славног догађаја.

-Уважени пријатељи, 13. јула 1941. године сав црногорски народ се дигао на борбу против окупатора. Данас, 80 година након тог славног догађаја који је нашу државу и сав наш народ златним словима уписао у европску историју, збијамо редове, миримо људе, јачамо институције, дижемо минималну зараду и старачке накнаде, враћамо дјечије додатке, обезбјеђујемо бесплатне уџбенике, пркосимо криминалу и корупцији, чувамо наша природна богатства од шумарске, путарске и хидро мафије и, оно што је најважније, чувамо наше границе, наш суверенитет и интегритет, нашу част и образ, и ко у то такне, горе ће проћи него сви они који су је током наше хиљадугодишње историје покушали окупирати. Поштоване припаднице и припадници Управе полиције, Прије осам деценија, вођени само идеалом непокоривости, и млади и стари, и жене и дјеца, и наше колијевке и наши гробови су кренули на Мусолинијеве и Хитлерове јединице које су запосјеле Црну Гору. Те године нијесу успјели, али након жестоких и крвавих борби, и после више десетина хиљада мртвих и још неколико пута толико рањених у својим редовима, наши преци су ослободили најљепшу државу у Европи из канџи фашизма и нацизма-сматра Бечић.

Додаје да "ово што је сам сад рекао имајте на уму када год неки криминалац, коликог год ранга био – од локалног до регионалног, па био чак и представник прекоокеанског криминалног миљеа или политичар из вашег улаза, био он предсједник, посланик или министар, полицајац или војник, буде желио да свој прљави бизнис или лични лукративни интерес стави изнад интереса државе и грађана"

-Од вас се очекује да у свим таквим случајевима, примјењујући силу сразмјерну отпору и у свему сагласно Уставу, закону и вашим овлашћењима, покажете да се са државом, са грађанима и са будућношћу наше дјеце нико не смије играти.Како бисте што боље извршавали задатке који се од вас очекују, не сумњам да ће директор Управе полиције, којем и овог пута захваљујем на професионалном и непристрасном обављању овог часног посла, уз подршку свих државних органа,  обезбиједити најбољу могућу опрему, обезбиједити најбоље прекограничне обуке, и најбоље услове у којима тренирате и радите. У Скупштини Црне Горе и у мени лично увијек ћете имати поузданог партнера, али и човјека који неће стати све док ваше плате не буду адекватне жртви коју подносите. Чувари државног образа и достојанства, наших домова и наше дјеце, имаће достојан живот. То вам обећавам. Да закључим, поред кредибилног НАТО партнера, јасан пут Црне Горе су европске интеграције. Како бисмо се тим путем брже кретали, ваша помоћ нам је неопходна и драгоцјена. Уосталом, ви сте наши суграђани, наше комшије, наша браћа и сестре, наши синови и кћери, и чувари наше заједничке куће, наше отажбине и наше домовине Црне Горе. Зато, још једном честитам 13. јул, Дан државности Црне Горе – живјела Црна Гора-поручио је Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 05:54