Александар Богдановић / - фото: ДПС
06/03/2022 u 15:49 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богдановић: Одлазећа влада радила за туђе, а против државних и националних интереса Црне Горе

Казао jе да се мирном транзициjом власти, за коjу каже да jе наш наjвећи капитал, пружила шанса и онима коjи су се 30 година борили да дођу на позициjу извршне власти

На jуче одржаноj Општинскоj изборноj конференциjи Демократске партиjа социjалиста у Моjковцу генерални секретар те партиjе Александар Богдановић, између осталог, говорио jе и о сада већ одлазећоj Влади коjа jе формирана након 30. августа 2020. године, за коjу jе рекао да jе само потврдила оно што се из ДПС сугерисало и говорило пуних 30 година, саопштено jе ДПС-а.

Казао jе да се мирном транзициjом власти, за коjу каже да jе наш наjвећи капитал, пружила шанса и онима коjи су се 30 година борили да дођу на позициjу извршне власти.

- Тиме смо показали да смо другачиjи од осталих, да баштинимо демократске вриjедности, да показуjемо израз демократске културе и достоjанства. Управо том мирном транзициjом власти смо покушали ипак да дођемо до одређене кохабитациjе и пружимо шансу онима коjи су наступили након одласка са власти ДПС-а и њених традиционалних коалиционих партнера - рекао jе Богдановић.

Генерални секретар ДПС jе саопштио да jе одлазећа Влада потрошила своjе вриjеме зато што jе радила у служби туђих интереса, и окарактерисао jе недобронамjерном, лицемjерном, те констатовао да ниjе остварила нити jедан jедини резултат у било коjоj сфери свог дjеловања.

- Обећали смо да ће та Влада пасти, што jе можда тада дjеловало немогуће и на нивоу фикциjе у коjу многи наши чланови и бирачи ниjесу вjеровали онда када смо говорили да ова и оваква влада не може да опстане на такав начин и да jе неопходно да скратимо вриjемо пропадања државе - рекао jе Богдановић.

Он jа закључио да ниjе само битно што jе та влада пала него да jе важно да сада причамо о томе након само 16 мjесеци дjеловања jедне овако, како jе то оциjенио, погубне владе коjа jе радила против државних и националних интереса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 18:09