/ фото илустрација
09/09/2021 u 22:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Демократе Абазовићу: Преиграо си се, изволи политички мангупе обори Владу ако имаш петље

Како су казали, прво, Абазовић који је највише од свих добио у Влади, који једини има чланове Владе, обрушава се вечерас на других 37 посланика

Демократска Црна Гора реаговала је поводом критика које је ноћас изнио потпредсједник Владе Дритан Абазовић. Како су навели, "мислили смо да превртљивост и политичко лицемјерство Дритана Абазовића имају граница, али ипак, како су нас многи својевремено упозоравали, у том погледу граница му је небо".

- Чувени црногорски политички оцеубица, човјек који је забио нож у леђа свима са којима је коалирао и који су му били надређени, наставља у свом препознатљивом стилу. Мисли да ће невиђеном медијском хистеријом након 5. септмбра прикрити истину, сакрити своју превртљивост, сакрити то што константно покушава да сједи на десет столица. Преиграо си се Абазовићу, провалили су те сви, провалили су те и Црногорци, и Срби, и припадници мањинских народа, јер виде да код тебе нема трунке искрености. Њима се ових дана гади од тога како нападно покушаваш да се обрачунаваш са премијером и купиш заслуге за успјешну акцију 5. септембра, а био си против те акције, против устоличења и све вријеме солирао, како би ДПС преузела власт и контролу над Цетињем и Црном Гором- истичу из Демокрастке ЦГ.

Како су казали, прво, Абазовић који је највише од свих добио у Влади, који једини има чланове Владе, обрушава се вечерас на других 37 посланика који немају ни једног члана Владе и пријети да ће он неког рушити.

- Изволи политички мангупе, обори Владу ако имаш петље. Немаш наравно и само блефираш да би покушао да тргујеш као много пута до сада. Друго, ми више не знамо шта ти мислиш о Тужилаштву, јер после неке успјешне акције одмах их хвалиш, твитујеш и купиш заслуге, а након пар сати нападаш, па све тако у круг. Од излива љубави Катнићу до сарадње са онима који су ти нудили 21 милион. Кажеш вечерас без и мало стида да смо ми препрека избору Тужилачког савјета, а при том заборављаш да кажеш да је досадашњи ТС престао да постоји и спроводи науме одлуком Предсједника Скупштине. Вјероватно си заборавио.  За пет минута се са нама око избора независног и професионалног ТС-а може договорити свако, али онај ко мисли да ће да поставља партијске чланове ТС-а, значи да има намјеру да ради оно што су радили и они против којих смо се борили, да има заштиту за своје работе. Е тај филм нећеш гледати, јер вам трговине као око неких других Савјета нећемо дозволити- поручују они.

Како даље наводе, треће,"кад су год били одсудни моменти кренуло је твоје солирање".

- Причаш о храбрости. Када су, тада опозиционари, посланици Демократа на челу са предсједником Бечићем у Будви пробијали блокаде, упадали у Општину, ноћили у Општини, борили се демократаским средствима храбро и одлучно, поједини хапшени, гоњени, господин Абазовић је био у вили Горица на састанку са господином Душком Марковићем, да би свратио након два дана до Будве да направи фотографију. То је његов манир. Кад други заврши посао, из које год бранше или институције били, његово је да дође, фотографише се и твитне. Четврто, када је требао да се усваја Закон о слободи вјероисповијести 28. децембра његов посланик, потпредсједник и савјетник напрасно је поднио оставку и умало нас увео у невиђену блокаду и опструкцију, која је срећом ријешена присебношћу, одлучношћу и храброшћу предсједника Скупштине. Репризу смо имали сада почетком септембра, када сте почели да фингирано плашите народ тероризмом, када је Главни одбор УРА у једној секуларној држави донио одлуку да устоличење не треба да се обави на Цетињу, када је Ура гласала у цетињском Парламенту против устоличења, када су потпредсједници Уре данима позивали Цркву да измјести устоличење, када је Абазовић био против устоличења и акције полиције, а онда када је све прошло добро, кренуо у најлицемјернију кампању икада, блатећи и клевећући премијера и све оне који су били и за устоличење, и за акцију полиције и који се никада нијесу колебали. За разлику од тебе, који си хтио цијелој парламентарној већини и Влади да забијеш нож у леђа- наглашавају из Демократске Црне Горе.

Поручују да их Абазовић изједначава са ДФ-ом и прича да је заштитник европског пута.

- Вјероватно мислиш на она два тужилачка закона која си покушао иза леђа међународне заједнице да прогураш почетком године. Или на онај избор партијских чланова ТС-а који си трговачки био намјерио да прогураш супротно порукама ЕУ. Или на оно кад си ћутао кад је првобитно кључни борд кључне енергетске компаније требао да заврши већински у рукама једне политичке структуре, па је одлучношћу премијера и још неких од нас то спријечено. Могли би набрајати до сјутра, како си трговао и унутар и ван земље. И у Београду и у Скопљу, али овога пута и Подгорици са екипом Веселина Вељовића. Шесто, није било тако давно кад су твоји кадрови у Министарству одбране незаконито пратили предсједника Скупштине Црне Горе, за вријеме избора у Никшићу. Након чега си покушао да их лично заштитиш. Седмо, док су предсједника Скупштине ЦГ сатанизовали београдски таблоиди и Вучићеви медији, ти си њихова звијезда пуних годину дана. Имаш истог пријатеља као и ДПС- саопштили су они.

И на крају, како тврде, чују да једино посланици УРА нијесу хтјели да потпишу иницијативу за опозив Ђукановића.

- Сад је јасно њихово поступање на Цетињу и покушај да се ДПС-у улије нова снага. Нећемо овога пута о томе шта си нам све подметао ових годину дана, са ким си нам све и шта паковао, али ваљале су Демократе кад си се спремао да преузимаш партију од господина Жарка Ракчевића, кад си молио да га замолимо да ти препусти мјесто предсједника. Ваљале су Демократе кад су те великодушно примиле у коалицију “За 21. вијек” и још много пута кад је требало пријатељску руку пружити. Није нам жао, јер не би знали до којих граница си спреман да идеш, да ти тада руку нијесмо пружили- закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:15