Jovo Pejović (foto: DNP)
25/08/2021 u 13:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДНП: Протестима тражити Ђукановићеву оставку

Због несигурности у снагу државе, како наводи Пејовић, нова Влада представља погодно тло за све врсте притисака

Потпредсједник ДНП-а Јово Пејовић тврди да све конце око подизања тензија у сусрет устоличењу митрополита Јоаникија вуче, како каже, главни протагониста свих подјела у Црној Гори Мило Ђукановић, ПРЕНОСИ ПОРТАЛ ртцг.

Због тога поручује да је треба кренути у организацију мирних грађанских протеста испред зграде предсједника државе и тражити његову неопозиву оставку.

-То што се у јавности оглашавају његови савјетници, дворски аналитичари и потрошени политичари је добро осмишљена представа која има за циљ да изврши притисак на нову Владу која и након годину дана од парламентарних избора нема представу о томе колику има подршку у институцијама којима руководи-каже Пејовић у изјави за медије.

Због несигурности у снагу државе, како наводи Пејовић, нова Влада представља погодно тло за све врсте притисака.

-Нарочито оних који се спроводе из сјенке под диригенском палицом Мила Ђукановића и једног броја западних амбасада Умјесто да Ђукановић одговара за непочинства која је починио за вријеме своје тридесетогодишње владавине, он заваљен у удобну предсједничку фотељу вјешто пребацује лопту из свог у туђе двориште и координира активности на дестабилизацији политичке сцене”-навео је Пејовић.

Он каже да би због тога одмах требало кренути у организацију мирних грађанских протеста испред зграде предсједника државе Црне Горе и, како додаје, тражити његову неопозиву оставку.

-Ванредни предсједнички избори су и до сада били неминовност након пораза ДПС-а на прошлогодишњим парламентарним изборима, а њихово одлагање представља опасност да дође до тоталне дестабилизације Црне Горе. Уосталом, ово је био први захтјев свих грађанских протеста прије одржавања прошлогодишњих парламентарних избора- закључио је Пејовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:17