фото дпс / -фото дпс
01/09/2021 u 16:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС: Министар изазива несигурност међу грађанима, умјесто да ради свој посао

Скандалозна је неспособност државног апарата, поред свих законских механизама које има у рукама, да управља ситуацијом која је Црној Гори наметнута са стране, наводе они

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић признао је да нема капацитете за управљање системом какав је безбједносни, у дијелу послова који припадају полицији, самтрају у ДПС-у.

-Када министар унутрашњих послова саопшти да не може да гарантује безбједност било ком грађанину на било ком дијелу територије Црне Горе, то значи да не контролише систем којим руководи и да није  способан да одговори повјереним задацима. Ако неки догађај проузрокује нестабилност, и угрожава безбједност чак и оних грађана који у њему не учествују, онда су Влада и министар Секуловић дужни да спријече такав сценарио, да на основу законских овлашћења превентивно дјелују и не дозволе да се такав догађај одржи-наводе у саопштењу.

Додају: "Скандалозна је неспособност државног апарата, поред свих законских механизама које има у рукама, да управља ситуацијом која је Црној Гори наметнута са стране и која може имати несагледиве посљедице по њене грађане".

- Влада и њени органи, као и комплетна парламентарна већина, потпуно стављени у службу Српске православне цркве и њених поглавара, спремни су да жртвују мир и стабилност у Црној Гори, само у корист формалног вјерског чина који може бити одржан било када и било гдје (чак је и патријарх СПЦ Порфирије одложио своје хиротонисање у Пећкој патријаршији).  Министар се својим данашњим изјавама пред новинарима придружио својим послодавцима из Владе и СПЦ у подизању тензија међу грађанима Црне Горе и ширењу осјећаја несигурности чак и међу онима које не занима никаква врста окупљања. Све док се министар полиције бави посљедицама, а не узроцима нестабилности, Црна Гора, нажалост, не може бити држава мира, безбједности и једнакости свих грађана-поручују из  Демократска партија социјалиста Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 22:45