Здравко Кривапић / - фото: Влада
09/04/2022 u 15:48 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић на Делфи форуму: Црна Гора се налази у политичкој и демократској кризи

Направили смо и акциони програм до 2024. и динамички план са нашом понудом самооцјењивања поглавља 23 и 24 која су кључна - казао је Кривокапић

Што се тиче Црне Горе, ми желимо да будемо прва следећа чланица ЕУ и интезивно радимо на томе, казао је премијер Здравко Кривокапић на економском форуму у Делфију.

- Три елемента ограничења су наметнута првој демократској Влади Црне Горе: први елемент је да су институције  срасле са једном партијом. Урушавањем те партије урушене су многе институције. Други елемент је реструктуирање преговарачког тима, морали смо да изаберемо најбоље људе како би мјерила била што прије испуњена. И трећи је однос других институција, превсходно нефункционисање Скупштине. Црна Гора налази се у политичкој кризи и кризи демократије - казао је Кривокапић.

Премијер је истакао да је његова влада урадила све да искаже посвећеност европском путу.

- Направили смо и акциони програм до 2024. и динамички план са нашом понудом самооцјењивања поглавља 23 и 24 која су кључна. Наша посвећеност је апсолутна - казао је Кривокапић.

Он је поручио да је у Црној Гори политичка криза настала је када је изгласано неповјерење овој Влади и додао да је један човјек који је представљао политичке субјекте у тој влади, срушио је владу изнутра.

- Програм Европа сад вратио је достојанство живота. Њиме је је просјечна плата 700 еура а минимална зарада од 1. јануара 450 еура. Усвојен је разввојни буџет, гдје имате 30 посто више за капиталне инвестиције - казао је Кривокапић.

Додаје да је како ствари стоје, "тешко формирати нову владу јер се ради о разноликим партијама којима је једини заједнички именитељ Опен Балкан".

- Ја сам интимно био против Опен Балкана јер је Берлински процес нешто што има институционалну основу,  а Опен Балкан је договор три лидера, али како ће то даље да функционише зависи од понуде коју ви да оставите другима - закључио је Кривокапић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 04:40