Ана Липовина / - фото: СДП
02/11/2021 u 09:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Липовина (СДП): Свим срцем за младост Цетиња

- Младима у Црној Гори, па и у Пријестоници, не помаже сам по себи Закон о младима и слични акти, него им требају рјешења за конкретне проблеме - навела је она.

Свјесни озбиљности социо-економске ситуације и одлучни да Цетињу донесемо преокрет, наши кандидати ће свим срцем радити да млади остану у нашем граду и у њему изграде будућност, поручила је кандидаткиња на листи “СДП и Грађани - Свим срцем за Цетиње” Ана Липовина.

 - Свакодневно слушамо да су млади будућност ове државе. То је тачно, али тешко је говорити о будућности ако знамо да је у чак у 17 од 24 црногорске општине забиљежен негативан природни прираштај. Нажалост, Цетиње је једна од тих општина. У нашем граду се рађа све мање ђеце, сваке године биљежимо пад у броју уписаних првака, а млади људи све више своју будућност виде неђе друго, а све мање на Цетињу. Младима у Црној Гори, па и у Пријестоници, не помаже сам по себи Закон о младима и слични акти, него им требају рјешења за конкретне проблеме - навела је она.

Липовина је истакла да платформа СДП и грађани "Свим срцем за Цетиње" ће након локалних избора бити спремна да покрене пројекат "Цетиње је мој дом" који ће помоћи Цетињанкама и Цетињанима да ријеше своје стамбено питање по повољнијим условима.

 - Приоритет ће имати брачни парови до 35 година, лица са инвалидитетом, породична домаћинства са ђецом са сметњама у развоју, самохрани родитељи и млади који су били ђеца без родитељског старања. Такође, не смијемо и нећемо заборавити наше најмлађе, па би цијена вртића за друго дијете у породици била умањена за 50%, док би за треће дијете вртић био бесплатан - истакла је она.

Липовина је нагласила да је СДП у више наврата, чак и прије пандемије, иницирао да свако дијете при поласку у први разред добије лаптоп.

 - Наша дјеца заслужују образовање какво имају њихови вршњаци у Европи и због тога им морамо обезбиједити савремене технологије. Морамо им обезбиједити и адекватне просторе за бављење спортом јер много талентоване ђеце је приморано да иде да тренира неки спорт у другим градовима или тренирају на Цетињу у условима који нису адекватни - напомиње она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 04:16