Milatović i Pič / - FOTO: PREDSJEDNIK
25/10/2023 u 20:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milatović - Pič: Crna Gora dobar i konstruktivan partner Britaniji

Iz kabineta predsjednika je saopšteno da je tema razgovora bila snaženje saradnje između dvije države kao i dešavanja u regionu Zapadnog Balkana

U okviru posjete Ujedinjenom Kraljevstvu predsjednik Crne Gore Jakov Milatović razgovarao je sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom u Domu lordova.

Iz kabineta predsjednika je saopšteno da je tema razgovora bila snaženje saradnje između dvije države kao i dešavanja u regionu Zapadnog Balkana.

- Crna Gora je dobar i konstruktivan partner Velikoj Britaniji u brojnim oblastima i želimo da ta saradnja bude još snažnija u narednom periodu. Dijelimo zajedničke vrijednosti kao NATO saveznici, Britanija je država koja podržava brojne reformske procese u našoj zemlji i uvjeren sam da će naši odnosi biti još snažniji u narednom periodu. U isto vrijeme, Crna Gora je i partner zemljama regiona Zapadnog Balkana koji daje dodatan podstrek i otvara nove mogućnosti za demokratski, ekonomski i svaki drugi prosperitet našeg regiona-  kazao je Milatović. 

Specijalni izaslanik britanskog premijera za Zapadni Balkan lord Pič sa zadovoljstvom je uputio toplu dobrodošlicu predsjedniku Milatoviću povodom njegove prve posjete Ujedinjenom Kraljevstvu od stupanja na dužnost. 

- Naše države, obje ponosne članice NATO-a, dijele čvrstu predanost regionalnoj sigurnosti i blagostanju. Dugogodišnji i čvrst odnos u oblasti odbrane, uz zajedničke napore na poljima demokratije i vladavine prava, naglašava dubinu našeg partnerstva i zajedničkih vrijednosti. Bilo je zadovoljstvo voditi konstruktivne razgovore u cilju daljeg jačanja veza među našim zemljama - saopštio je specijalni izaslanik nakon sastanka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. maj 2024 05:53