23/12/2022 u 13:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Opozicioni DPS održao sjednicu Glavnog odbora: Podržavamo pokret "Ima nas", skratiti mandat Skupštini

Iz DPS-a takođe tvrde i da su najjača politička snaga u Crnoj Gori

Vanredni izbori su jedini demokratski izlaz iz dugotrajuće političke krize, saopšteno je juče na sjednici Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore, kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović.

image

Đukanović

-FOTO: DPS

Na sjednici je razmatrana aktuelna politička situacija, a kako su naveli iz DPS-a, institucionalno djelovanje je izgubilo smisao.

- Sobzirom na to da se parlamentarna većina opredijelila za neustavno djelovanje i da ne odustaje od namjere sprovođenja ustavnog puča kroz instaliranje Zakona o predsjedniku u pravni sistem- kažu iz DPS-a. 

image
-FOTO: DPS

Iz opozicionog DPS-a takođe tvrde i da su najjača politička snaga u Crnoj Gori. 

- Dok god traje udaljavanje Crne Gore od njenog primarnog strateškog cilja – evropskih integracija – u situaciji u kojoj je ustavni poredak u potpunosti urušen, odlučni smo da ne pružamo legitimitet takvim institucijama sistema i da podržimo svaki vid mirnog vaninstitucionalnog djelovanja- poručeno je sa sjednice GO DPS.

image
-FOTO: DPS

Kako su istakli, potrebno je u najkraćem roku izabrati sudije Ustavnog suda, kako bi ta sudska institucija postala funkcionalna. 

Na sjednici je podržan Pokret “Ima nas”, koji je, kako tvrde, nastao kao odgovor na nasilni odnos parlamentarne većine prema Ustavu i temeljnim vrijednostima naše države.

- Jedini demokratski izlaz iz dugotrajuće političke krize je skraćenje mandata Skupštini, kako bi se stvorili uslovi za organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora. To je jedini način da Crna Gora dobije odgovornu, stabilnu i evropsku vladu, kao preduslov za povratak na evropski put- zaključeno je na sjednici. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 12:42