/ foto: lazar ružić
14/12/2022 u 20:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pokret "Ima nas": Četvrti protest u utorak, nema odustajanja

Pokret je odlučan je u svojoj namjeri da istraje u odbrani institucija sve do ispunjavanja zahtjeva koje smo istakli, navode u saopštenju

Iz pokreta "Ima nas" je saopšteno da će se četvrti protest održati u utorak, u 19 časova.

- U situaciji u kojoj se danas nalazi Crna Gora, a za koju su najviše zaslužne sluge rusko-srpske ekspoziture u našoj državi, koji rušenjem njenih ustavnih temelja, njene nezavisnosti, suverenosti, svakim danom sve više udaljavaju od njenog evropskog puta, naša dužnost je da stanemo na kraj tim stramputicama i pomognemo joj da izađe na pravi evroatlanstski kolosjek. Zato i nastavljamo onamo đe smo počeli našu borbu - ispred Skupštine Crne Gore, u utorak 20. decembra u 19 časova. Sa tog mjesta krenuli su najveći skupovi u modernoj istoriji naše zemlje, sa tog istog mjesta ćemo svi zajedno da opet pošaljemo glasno i jasno poruku da Crna Gora IMA NAS i da će nas uvijek biti. Pokret “Ima nas” odlučan je u svojoj namjeri da istraje u odbrani institucija sve do ispunjavanja zahtjeva koje smo istakli, a koji kako smo imali prilike da vidimo i prethodnih dana, u potpunosti korespondiraju sa stavovima naših evropskih partnera- navode u saopštenju.

Poručuju: "Svi dosadašnji protesti su pokazali snagu građanske Crne Gore i jasnu poruku građanki i građana Vladi koja je u v.d. stanju i tehhničkom premijeru da je ovo tek početak borbe za očuvanje tekovina Crne Gore i stvaranja savremenog i modernog društva".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 20:33