Асмир Пућурица / - ДПС
28/11/2021 u 12:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пућурица: Ретроградна политика актуелне власти, онемогућава младе да планирају своју будућност

Како је нагласио, најновија дешавања која су се збила током кампање за локалне изборе у оквиру три општине показала су тоталну немоћ власти да спроведе закон и омогући атмосферу фер избора

Политички хаос креиран у кухињи актуелне власти резултирао је атмосфером апсолутног игнорисања правних норми државе Црне Горе, поручио је потпредсједник Савјета младих ДПС Црне Горе Асмир Пућурица.

Како је нагласио, најновија дешавања која су се збила током кампање за локалне изборе у оквиру три општине показала су тоталну немоћ власти да спроведе закон и омогући атмосферу фер избора.

 - Почевши од блокаде институција у Мојковцу, када је носилац једне од листа за локалне изборе онемогућио грађанима да остваре основна права, вршећи над њима притисак и спроводећи своју самовољу, преко политичког запошљавања и реваншизма у најмлађој општини Петњици, актуелна владајућа структура успоставља систем санкционисања својих политичких неистомишљеника - додају они.

Пућурица је истакао, да по истој матрици, поново у Мојковцу, младим људима усменим путем се саопштава да је за њиховим ангажманом престала потреба, само зато што припадају другој политичкој партији.

- Бестидно и испод норми људског достојанства, уз константно игнорисање законских норми, младим људима се онемогућава реално планирања будућности. Континуитет бескрупулозних политичких притисака врхунац достиже у политичком реваншизму, као виду механизма дисциплиновања црногорске младости.  Дешавања у Андријевици, када чиновници актуелне власти изношењем неистина покушавају изиграти правни систем наше државе, шаљу поруку да се процјена квалификација једног младог човјека врши искључиво на бази ретроградног вриједносног система, успостављеног 30. августа прошле године - наводи он.

Додатно он тврди да механизам селекције кадрова се заснива на политичкој, националној и вјерској подобности, а не на критеријумима стручне спреме и способности.  

 - Поучени искуствима овдашње политичке збиље, млади пред собом морају да имају алтернативу оличену у прогресивној политици која, умјесто бајки о високим платама уз вјешто прећуткивање још већих пореза, нуди реалне шансе за просперитет. Таква политика, утемељена у вриједностима мултиетничког друштва, подсјећа да је сваки дан нова шанса за младог човјека да, умјесто у лепези ретроградних политика прошлог вијека, прогресивне вриједности пронађе у политици проевропске орјентације, политици која ће умјесто разних „светова“ понудити слободу избора, ограничену само тамо гдје је фашизам застиђе, а не облик пркоса према својим политичким неистомишљеницима - сматра он.        

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 07:15