/ - FOTO: URA
09/11/2023 u 10:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Radović: Potvrda prijema u UNESCO-vu Mrežu kreativnih gradova ogromna prilika za Cetinje

Istakla je da je Mreža kreativnih gradova oformljena davne 2004. godine kako bi se pokrenula međunarodna saradnja unutar i između gradova širom svijeta

Odbornica cetinjske URE Jovana Radović. smatra da je potvrda prijema u UNESCO-vu Mrežu kreativnih gradova ogromna prilika za Cetinje.

-Na Svjetski dan gradova koji se obilježava danas, Prijestonica Cetinje, kao istorijski i kulturni centar Crne Gore, postala je dio UNESCO-ve Mreže kreativnih gradova. Cetinje je jedini grad sa Zapadnog Balkana u kreativnoj dimenziji ‘Dizajn’ i time je postao, uz Žabljak i Kotor, još jedan grad Crne Gore koji ima institucionalnu vezu sa UNESCO-m, na radost svih građana i građanki - saopštila je ona.

Istakla je da je Mreža kreativnih gradova oformljena davne 2004. godine kako bi se pokrenula međunarodna saradnja unutar i između gradova širom svijeta koji se održivo razvijaju zahvaljujući kulturi i kreativnosti kao strateškim karikama.

- Ova mreža sada broji 350 gradova u više od sto zemalja, a ti su gradovi simboli za narodnu umjetnost, dizajn, gastronomiju, zanatstvo… Ovo je velika prilika za Cetinje, kao i dodatna motivacija za dalji razvoj našeg grada – u oblasti kulture i urbanog razvoja -zaključila je Radović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
UNESCOCETINJE URA
28. april 2024 15:17