Сергеј Секуловић / - фото: Министарство унутрашњих послова
19/01/2022 u 16:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Секуловић: Милатовић злоупотријебио позицију говорећи у име свих министара без претходне консултације

Министар Jаков Милатовић jе грубо злоупотриjебио позициjу jедног од министара у Влади Црне Горе, говорећи у име свих министара, без консултациjе и овлашћења, казао је Секулић

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић реаговао је поводом обраћања министра Јакова Милатовића који је казао да сви министри у Влади траже оставку вицепремијера Дритана Абазовића.

- Министар Jаков Милатовић jе грубо злоупотриjебио позициjу jедног од министара у Влади Црне Горе, говорећи у име свих министара, без консултациjе и овлашћења. Користим ову прилику да црногорску jавност упознам са чињеницом да ниjесам консултован, ниjесам дао одобрење, нити диjелим мишљење коjе jе изнио господин Милатовић - казао је Секуловић.

Он је у односу на друга саопштења коjа су угледала свjетлост дана, упутио велику забринутост због неодговорности људи на високим позициjама, коjи де факто позиваjу на отпор, уносе конфузиjу и прижељкуjу немире и нереде већих размjера.

- Министарство унутрашњих послова и Управа полициjе ће у том контексту бити на своjим познатим позициjама. Свакоме ће се омогућити право на мирно окупљање ради исказивања своjих ставова, али ће се, као и у претходним случаjевима, штитити државни интереси. Користим ову прилику да jош jедном позовем на смиривање страсти и на прихватање да се у демократском друштву одлуке доносе у складу са уставом прописаним процедурама, коjе могу да нам се свиђаjу или не, али их морамо прихватати, какве год оне биле - истакао је Секуловић.

Како наводи поражаваjуће jе да опет тражимо издаjнике, а себи приписуjемо да смо патриоте.

- Разочаран сам што jе Влада у коjоj сам министар, након скоро 14 мjесеци свога рада, умjесто елиминисања оваквог jавног израза и говора, приступила истом - закључио је Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 00:15