Весна Братић / - Архива
21/07/2021 u 16:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У петак о иницијативи за контролно саслушање Братић

Иницијативу за контролно саслушање поднио је посланик Социјалдемократа (СД) Дамир Шеховић

Скупштински одбор за просвјету, науку, културу и спорт одлучиће у петак о иницијативи за контролно саслушање министарке просвјете, науке, културе и спорта Весне Братић, јавља агенција МИНА.

Иницијативу за контролно саслушање поднио је посланик Социјалдемократа (СД) Дамир Шеховић.

Он је, како је саопштено из сд, казао да вјерује да ће одбор једногласно донијети одлуку о одржавању контролног саслушања братић.

Шеховић је иницијативу образложио чињеницом да су отворене бројне контроверзе које се, између осталог, односе на нејасну одговорност за неизбор нових школских, односно управних одбора, упитан законски основ за разрјешење директора, прилично неселективну промјену комплетног руководећег кадра у образовном систему, која је због тога добила обрисе отвореног реваншизма према неподобнима.

Претходно је социјалдемократска партија (сдп) поднијела интерпелацију за претресање политике владе у области просвјете, у којој се предлаже да скупштина позове премијера здравка кривокапића да покрене процедуру за разрјешење братић.

У закључку интерпелације предлаже се да скупштина позове владу да појединачно размотри сва кадровска постављења у мандату братић и извијести парламент о процедури избора и разлозима за свако појединачно рјешење за руководоће позиције у образовном систему у року од 30 дана од изгласавања интерпелације.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:28