/ Карен Медокс
03/09/2021 u 11:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Уjедињено Краљевство подржава приступање ЦГ Европској Унији

Наводи се да jе у вези са тим указала на предстоjеће активности и проjекте коjе ће амбасада спроводити у сарадњи са црногорским институциjама, уз отвореност за размjену идеjа о могућим будућим областима сарадње

Уjедињено Краљевство (УК), иако jе напустило Европску униjу, снажно подржава приступање Црне Горе Униjи како би оjачали институциjе друштва, саопштила jе британска амбасадорка Карен Медокс на састанку са главном преговарачицом, Зорком Кордић.

Из Генералног секретариjата Владе саопштено jе да jе Медокс подсjетила на досадашњу продуктивну сарадњу двиjе државе на том плану, уз жељу и спремност УК да настави подршку подршке у оним областима за коjе Црна Гора проциjени да искуство УК може бити вриjедно.

Наводи се да jе у вези са тим указала на предстоjеће активности и проjекте коjе ће амбасада спроводити у сарадњи са црногорским институциjама, уз отвореност за размjену идеjа о могућим будућим областима сарадње.

Кордић jе захвалила на досадашњоj подршци и указала да сарадња са УК у одређеним областима може и у наредном периоду значаjно доприниjети напретку Црне Горе ка ЕУ.

Истиче се да jе она подсjетила да jе чланство у ЕУ стратешки циљ Црне Горе, коjи подразумиjева фокусиране активности и на политичком и на експертском нивоу, а усмjерене су примарно ка добробити свих грађана.

– Искуства УК, не само као некадашње чланице ЕУ већ и државе са дугом традициjом демократске и економске стабилности, могу помоћи Црноj Гори да се развиjе и припреми за пуноправно чланство – казала jе Кордић.

Она jе упознала амбасадорку са плановима Владе у области преговора у наредном периоду, уз очекивање да ће финансиjска консолидациjа државе након кризе изазване корона вирусом дати нови замаjац и оснажити интеграциони процес Црне Горе ка ЕУ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 10:40