foto: DAN / - FOTO: DAN
30/10/2023 u 18:43 h
Gordana Bojanić, Ana GajevićGordana Bojanić, Ana Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Grupa građana zapalila Mandićevu sliku; Zirojević: Ovo je vlada DF-a

- Opozicija neće dozvoliti da se od ove države napravi Republika Srpska i da postane sredstvo za potkusurivanje Aleksandru Vučiću - kazao je Zirojević

Grupa građana uz podršku DPS-a, Socijaldemokrata i Liberalne partije protestovala je večeras ispred parlamenta zbog izbora Andrije Mandića za predsjednika Skupštine. Pozvali su novoizabranog predsjednika da izađe, te uzvikivali da "Mandiću, napolje" i "Ne ljubimo lance". Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević poručio je da je ovo vlada Demokratskog fronta, te pozvao Milojka Spajića da usvoji uredbu za odlaganje Popisa.

Okupljeni su zapalili transparent sa likom Mandića.  

Poslanici DPS-a su napustili zgradu parlamenta, a okupljeni su ih pozdravili. Oni nisu željeli da učestvuju u glasanju, a ostavili su crne trake u plenarnoj sali.

Poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević poručio je da je ova Vlada, vlada Demokratskog fronta.

- Ne može se štititi Ustav koji ne poštujete, Ustav koji ste gazili i naticali na pod. Ne mogu se spaljivati simboli jedne države, ako ih ne osjećate svojima. Nikad oni neće ovu himnu, državu, zastavu osjećati kao svoju - kazao je Zirojević.

image

Nikola Zirojević

- FOTO: DAN

On je istakao da časni albanski narod nije glasao četničkog vojvodu na čelu parlamenta. Pozvao je direktora Monstata da podnese ostavku.

- Lagao je narod, prijetio kaznama, kako bi od Monstata napravio drugu srpsku kuću, dodao je on.

Premijeru Milojku Spajiću je poručio da usvoji uredbu za odlaganje Popisa.

- Nakon toga ćemo sjesti za sto da se dogovorimo ili ćeš se suočiti sa nikad većim bojkotom popisa - poručio je Zirojević.

Ponovio je da nema Crne Gore u EU sa ovakvom većinom.

- Opozicija neće dozvoliti da se od ove države napravi Republika Srpska i da postane sredstvo za potkusurivanje Aleksandru Vučiću - kazao je on.

Veliki broj policajaca obezbjeđuje skup, a zatvoreno je bilo nekoliko ulica u centru Podgorice. Skup je počeo u 18, a okupljeni su se razišli nakon sat.

Protest je organizovao Forum slobodnih građana Luča i dio opozicionih partija, a okupljeni su nosili crnogorske zastave i transparente.

Forum slobodnih građana Luča pozvao je ranije građane u zemlji i dijaspori, kao i udruženja i partije kojima je, kako kažu, „jedina naša – građanska i antifašistička Crna Gora na srcu“, na jedinstven i jasan odgovor u vidu protesta „u susret još jednom udaru na karakter i duboke temelje crnogorske države i samobitnosti.“

(UŽIVO) Andrija Mandić izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore

image

foto: DAN

- FOTO: DAN
image

foto: DAN

- FOTO: DAN

„Da se na dan konstituisanja nove, sve više „podgoričke“ i sve manje crnogorske Skupštine i izbora četničkog vojvode i Vulinovog sabljonosca, jednoga od grobara naših evroatlantskih stremljenja, na njeno čelo – okupimo pred zgradom Parlamenta. Okupimo i jasno pokažemo, kako je u tuđini pjevao Kralj – „Još je živa Crna Gora“. I živa i vječna, i da je i sad i dogodine i zanavijek takvim Bajićevim „herojima“ rano da oko nje mrtve zaigraju novo, neočetničko kolo“, saopštili su ranije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 11:21