/ Фото: Архива
05/07/2021 u 14:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вуксановић Станковић: Нећу бити слуга и вазал српске политике

Генерални секретар СДП-а Иван Вуjовић рекао jе да нам Србиjа не изручуjе криминалце коjи су опљачкали ову земљу, али зато посланике третираjу као криминалце

Никада нећу бити издаjник да бих ушла у Србиjу, нећу бити слуга и вазал званичноj политици Србиjе. Увиjек ћу служити своjоj Црноj Гори и свом народу и на том путу ме ништа не може поколебати – казала је посланица Социjалдемократске партиjе Драгиња Вуксановић Станковић на конференциjи за медиjе поводом задржавања на београдском аеродрому "Никола Тесла".

Она је захвалила овом приликом захвалила свима коjи су били уз њу приликом немилих догађаjа, те рекла да званичну политике Србиjе никад неће изjедначити са српским народом.

Вуксановић Станковић је казала да је имала неприjатности приликом уласка и изласка из Србиjе. Све то што ми се догодило је зато што другачиjе мислим и припадам партиjи коjа диjели европске и мултиетничке вриjедности, истакла је Вуксановић Станковић.

Имала jе, како jе навела, неприjатности синоћ од jедног полициjског службеника.

– Он ме је малтретирао због тога како се национално и политички осjећам. У моменту кад сам предала своjу личну карту рекли су ми да сам означена црвеном боjом и онда сам претресана. По повратку у Црну Гору добила сам записник о претресу – навела jе Вуксановић Станковић.

Пониjела jе са собом дипломатски пасош коjи су претресом утврдили да посjедуjе.

– Они су и поред те чињенице наставили да ме претресаjу – рекла jе Вуксановић Станковић.

Портпарол партиjе Боjан Зековић оциjенио jе да jе то однос према двиjе трећине црногорског парламента коjи су гласали резолуциjу у Сребреници.

Генерални секретар СДП-а Иван Вуjовић рекао jе да нам Србиjа не изручуjе криминалце коjи су опљачкали ову земљу, али зато посланике третираjу као криминалце.

Вујовић је казао да се овај случај не смије третирати као изолован.

– Ми мислимо да jе ово однос према држави Црноj Гори, а не поjединцу. На овом не смиjе стати и ово се не смиjе третирати као изоловани случаj – категоричан jе Вујовић.

Од Владе очекуjу да од Србиjе тражи обjашњење поводом ових догађаjа, казао је Вујовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 01:10