Кривокјапић и Радман / - Кривокјапић и Радман
07/05/2021 u 13:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић-Радман: Надам се да ћемо ријешити питање Превлаке

У том правцу очекујемо и помоћ Републике Хрватске, како би Црна Гора постала сљедећа чланица ЕУ, а наше вриједности биле саставни дио европских вриједности

Премијер Здравко Кривокапић, дочекао је данас у Вили Горица министра вањских и европских послова Хрватске Гордана Грлића Радмана, и том приликом истакао да Црна Гора жели да унаприједи сарадњу са свим партнерима, посебно са сусједима као што је Хрватска, те се нада да ће наша земља у будућности, у духу европске агенде, билатералним путем и формирањем Комисије ријешити и питање Превлаке.

Премијер је изразио захвалност због солидарности коју је Хрватска показала према Црној Гори, опредјеливши десет хиљада доза вакцина.

Кривокапић је поручио да се нада да ће обје државе и регион што прије изаћи из кризе која је изазвана пандемијом ЦОВИД-19, те да ће наступајућа љетња сезона бити довољно успјешна за обје државе чије економије су стратешки наслоњене на туризам.

Премијер је истакао да је и раније наводио прошлогодишњи примјер хрватске туристичке привреде, као модел како Црна Гора мора и може да привређује у новонасталим околностима.

-Желимо да унаприједимо сарадњу са свим партнерима, посебно са сусједима као што је Хрватска, са којом иначе имамо изузетну сарадњу у свим областима. Надам се да ћемо у будућности, у духу европске агенде, билатералним путем и формирањем Комисије ријешити и питање Превлаке- рекао је Кривокапић.

Премијер је упознао хрватског министра Радмана и са приоритетима у приступним преговорима као и са компликацијама које су настале приликом измјена тужилачких закона, а које су биле инициране од стране парламентарне већине, са циљем да Црну Гору доведу до што бржег затварања поглавља 23 и 24.

-У том правцу очекујемо и помоћ Републике Хрватске, како би Црна Гора постала сљедећа чланица ЕУ, а наше вриједности биле саставни дио европских вриједности - нагласио је предсједник Кривокапић.

Министар вањских и европских послова Хрватске, Гордан Грлић Радман, рекао је да је Хрватска спремна да са Црном Гором подијели сва своја преговарачко – приступна експертска искуства, нарочито у дијелу која се тичу поглавља 23 и 24.

-Хрватска не заборавља помоћ коју сте нам упутили након разорног земљотреса који је задесио Петрињу и њену околину. Преносим вам и личну захвалност и поздраве вашег колеге, а нашег премијера Андреја Пленковића. У духу добросусједства и најбољих жеља, Хрватска ће грађанима Црне Горе врло брзо испоручити 10 хиљада доза цјепива- нагласио је министар Радман.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 05:07