/ ЂОРЂЕ РАДУЛОВИЋ
21/09/2021 u 18:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар Радуловић: Потребно заједничко дјеловање за опоравак планете од пандемије

Мултилатерализам, међународна сарадња и солидарност морају бити подигнути на виши ниво, рекао је министар

Данас је у Њујорку почела Генерална дебата 76. засиједања Генералне скупштине Уједињених нација, а на овом догађају на највишем нивоу који окупља шефове држава или влада и министре вањских послова, нашу земљу представља шеф црногорске дипломатије Ђорђе Радуловић

Тема је „Изградња отпорности кроз наду – опоравак од КОВИД-19 пандемије, одржива изградња друштава, одговор на потребе планете, поштовање права људи и ревитализација УН“, а у фокусу засиједања биће посљедице пандемије, као и оснаживање мултилатерализма и јачање Уједињених нација, које су у средишту међународне сарадње и глобалног одговора.

- Сви без изузетка морамо да дјелујемо локално, како бисмо глобално опоравили нашу планету од посљедица ЦОВИД-а. Мултилатерализам, међународна сарадња и солидарност морају бити подигнути на виши ниво. У том смислу све државе које учествују на Генералној дебати морају бити оно што УН заправо представљају, а то од нас очекују наши грађани- рекао је министар Радуловић. 

Посјету Њујорку, министар Радуловић отпочео је јуче положивши цвијеће и поклонивши се жртвама терористичких напада који су се у Сједињеним Државама догодили прије двадесет година.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 05:12