Демократска партија социјалиста / - фото: ДПС
09/05/2021 u 10:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДПС честитао 9.мај: Поносни на улогу Црне Горе

Саздана на темељима антифашистичке борбе наших предака, будућност Црне Горе нераскидиво jе везана за уjедињену Европу казали су из партије

Поштоване грађанке и грађани Црне Горе, упућуjемо вам наjсрдачниjе честитке поводом Деветог маjа - Дана побjеде над фашизмом и Дана Европе.

Саздана на темељима антифашистичке борбе наших предака, будућност Црне Горе нераскидиво jе везана за уjедињену Европу. Баш зато, оваj jе датум и нарочито важан за нашу државу.

– Сjећаjући се првог устанка у поробљеноj Европи, циjенећи жртве свих оних коjи су пали за слободу наше државе, поносни смо на улогу коjу jе Црна Гора имала у борби против фашизма. Jеднако, поносни смо и на пређени пут у модерном добу - током коjег смо изградили грађанску државу, обновили нjену независност и направили велике искораке у цилjу завршног великог сполjнополитичког цилjа - приступанjа Европскоj униjи – наводи се у саопштењу ДПС-а. 

Из ДПС су поручили да је ипак, овог Деветог маjа, нарочито важно нагласити да jе антифашистичка и европска Црна Гора данас суочена са броjним изазовима. Шовинизам и удалjаванjе од антифашистичких тековина ниjесу пут коjим наша држава треба да иде. И зато, наша jе обавеза да у времену коjе слиjеди jош истраjниjе и посвећениjе радимо на очуванjу грађанске Црне Горе. Без тога, нити има вриjедности на коjима почива црногорско друштво, нити ће остатак нашег пута ка Европи бити окончан онако како прижелjкуjемо.

Европске вриjедности, немаjу алтернативу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 09:42