Aleksandra Sara Vidaković / -JUTJUB/SKRINŠOT
11/09/2023 u 20:00 h
Anela ŠabotićAnela Šabotić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Aleksandra Sara Vidaković obradila čuveni Romanin hit: „Lažem” je zaboravljena, a lijepa pjesma

Pjesmu je svojevremno za Romanu uradio Željko Joksimović, a Sara je na ovaj hit, podsjetila stariju i upoznala mlađu publiku

Pjevačica i violinistkinja Aleksandra Sara Vidaković nedavno je snimila svoj prvi singl Lažem. U pitanju je obrada čuvenog Romaninog hita, koji je Sara otpjevala u svom maniru. Pjesmu je svojevremno za Romanu uradio Željko Joksimović, a Sara je na ovaj hit, podsjetila stariju i upoznala mlađu publiku. A kako je sve počelo kada je njena karijera u pitanju, pjevačica otkriva u nastavku.

-Sve je počelo kad sam bila mala, brat je svirao violinu i dosta je uticao na to da ja krenem da se bavim muzikom. Slušajući njega dok je svirao tako sam i počela, a onda je pjevanje došlo usput. S druge strane dosta me vezuje taj folklor za muziku. Roditelji su se upoznali na folkloru pa smo samim tim i mi uronili u te vode, jedna muzička porodica. Tako je počelo, pa sam krenula u muzičku školu, upisala violinu da bi na kraju završila na Fakultetu muzičke umjetnosti - kazala je Sara.

Pjevačica je prokomentarisala i tekstove današnjih pjesama, koji su dosta upitni, te istakla na koji način sve to utiče na mlade ljude.

-Ne rado volim da kritikujem bilo koga niti volim da se miješam u tuđe poslove. Muzika bi trebalo da se gleda kao najmanje okaljano zanimanje od stane nekih ljudskih faktora, ja bih rekla da je muzika postala u krajnjem slučaju toksična u poslednje vrijeme. Kad slušamo osamdesete, devedesete čak i dvijehiljadite neke pjesme, konstatno se provlači ta neka toksičnost neke materijalne stvari koje nisu bitne. Pjesme koje su se slušale ranije iako su bile i neke tužne teme i vesele nekako se upakovalo sve da bude slatko pamtljivo. Sad je sve otišlo u krajnost, voljela bih kada bi se malo svi okrenuli dublje ne samo na ono što može novcem da se kupi - istakla je pjevačica.

Kaver Romanine pjesme Lažem, Sara je snimila u dogovoru sa Aleksandrom Sofronijevićem, a kako je tekla ta saradnja, pjevačica priča u nastavku.

-Do odabira te pjesme je došlo kroz dogovor. Sofronijević i ja se znamo relativno dugo, nekih pet godina, i malo po malo smo pričali kako bi bilo dobro da snimim pjesmu kad eto pjesma Lažem od Romane, koja je negdje zaboravljena a lijepa pjesma, i tako smo došli do zaključka da bi bilo lijepo da se snimi. Znam tu pjesmu odranije i dosta me podsjeća na prizvuk Magazina. Izuzetno mi je prijala ta saradnja - objasnila je Sara.

Sara ističe da je nedavno otpjevala i svoj muzički prvijenac, koji je za nju napisao Miloš Mihajlović.

-Skoro sam otpjevala pjesmu, moj prvjenac koju nisam ja pisala a zove se Više nisi tu, emotivna balada koju je napisao je Miloš Mihajlović. Inspirisalo me da krenem da pišem svoje pjesme tako da mislim da bih mogla i u tom svjetlu da se ostvarim, da pravim svoju muziku i na kraju da vidim kojom će to putanjom da ide. Nikad nisam ganjala slavu ali sada kad sam vidjela da mogu, da imam nekog uticaja na muziku u tom smislu probudila mi se neka želja da počnem da stvaram, a karijera se odvija isto kao i do sada. Ja sam vokal i sviram violinu u orkestru Nikad nije kasno, prateći sam vokal u bendu Vlada Gerogijeva, radim svirke sa strane to je otprilike sve što se trenutno dešava-zaključila je Sara.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 03:13