Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Milo se odrekao Radmile radi mira u kući * DPS u Mojkovcu dijelio novac i hranu * Sud ne zna gdje je Sinđelić * Stan star 31 godinu prodao po 1.500 e/m2, u Siti kvartu kupio po 1.100, a sakrio obje transakcije * Identitetski mednjici Crne Gore * Čarobna lampa
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RAFET HUSOVIĆ, LIDER BOŠNjAČKE STRANKE :
BS će podržati onog kandidata na predsjedničkim izborima, bilo da je pripadnik političke partije ili nezavisni intelektualac, koji bude dijelio osnovne političke vrijednosti za koje se zalažemo.

Vic Dana :)

Crnogorci su na dobrom putu, još samo da krenu!

Dođe programer u mesaru i kaže:
- Dajte mi 100 grama salame.
- Da vam narežem?
- Ma jok, prebaci mi na USB!

Da bi jedna porodica bila srećna, mora da postoji ljubav, razumijevanje i najmanje dva kompjutera!

- Šta je demokratija?
- Kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan!

Pita učiteljica Pericu:
- Da li ti tata pomaže pri izradi domaćeg zadatka.
- Ne više, ona poslednja jedinica ga je totalno slomila

Sretnu se dva psihijatra.
- Dobar dan, dobro ste. Kako sam ja?
- I Vi ste dobro.

Meni će na svadbi da svira grupa „Youtube”. 
Nema pjesme koju frajeri ne znaju.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2017-10-21 DRI RADILA REVIZIJU FONDA PIO Preusmjerili 40,7 miliona
Dr­žav­na re­vi­zor­ska in­sti­tu­ci­ja (DRI) da­la je po­zi­tiv­no mi­šlje­nje na fi­nan­sij­sku i re­vi­zi­ju pra­vil­no­sti fi­nan­sij­skog iz­vje­šta­ja Fon­da pen­zij­skog i in­va­lid­skog osi­gu­ra­nja (PIO) za pro­šlu go­di­nu.
U ko­nač­nom iz­vje­šta­ju o re­vi­zi­ji na­vo­di se da je fi­nan­sij­skom re­vi­zi­jom utvr­đe­no da su fi­nan­sij­ski iz­vje­šta­ji Fon­da za pro­šlu go­di­nu u svim ma­te­ri­jal­no zna­čaj­nim aspek­ti­ma pri­pre­mlje­ni u skla­du sa pro­pi­sa­nim okvi­rom fi­nan­sij­skog iz­vje­šta­va­nja i da po svim zna­čaj­nim pi­ta­nji­ma ne sa­dr­že bit­ne ma­te­ri­jal­ne gre­ške.
Za­ko­nom o bu­dže­tu Cr­ne Go­re za pro­šlu go­di­nu, ukup­na sred­stva za Fond PIO, či­ji je di­rek­tor Du­šan Pe­ro­vić, pla­ni­ra­na su u iz­no­su od 444,27 mi­li­o­na eura. Pla­ni­ra­na sred­stva su pre­u­smje­ra­va­nji­ma uma­nje­na za iz­nos od 40,7 mi­li­o­na eura, od če­ga u okvi­ru Fon­da PIO u iz­no­su od 1,56 mi­li­o­na eura, a dru­gim po­tro­šač­kim je­di­ni­ca­ma od 39,14 mi­li­o­na eura.
– Pre­u­smje­ra­va­nja pla­ni­ra­nih sred­sta­va oba­vlje­na su u skla­du sa čla­nom 45 Za­ko­na o bu­dže­tu i fi­skal­noj od­go­vor­no­sti, ta­ko da je te­ku­ći bu­džet na­mi­je­njen za fi­nan­si­ra­nje po­tre­ba Fon­da PIO za pro­šlu go­di­nu iz­no­sio 405,13 mi­li­o­na eura – pi­še u iz­vje­šta­ju.
Ka­da su u pi­ta­nju oba­ve­ze i po­tra­ži­va­nja, DRI je utvr­di­la da Fond PIO go­di­na­ma ob­ra­ču­na­va a ne upla­ću­je Fon­du zdrav­stva do­pri­no­se za oba­ve­zno zdrav­stve­no osi­gu­ra­nje pen­zi­o­ne­ra.
– S ob­zi­rom da se ra­di o dva jav­na fon­da, ko­ji su kao po­tro­šač­ke je­di­ni­ce dr­žav­nog bu­dže­ta uklju­če­ni u si­stem dr­žav­nog tre­zo­ra, po­treb­no je pre­i­spi­ta­ti mo­guć­nost da se do­sa­da­šnji dug ri­je­ši pu­tem ce­si­je u okvi­ru kon­so­li­da­ci­je za­vr­šnog ra­ču­na bu­dže­ta, ili da se iz­mje­nom za­ko­na uki­ne oba­ve­za iz čla­na 6, stav 1, tač­ka 16 Za­ko­na o do­pri­no­si­ma za oba­ve­zno so­ci­jal­no osi­gu­ra­nje –na­vo­di se u iz­vje­šta­ju.
DRI je da­la pre­po­ru­ka da se za po­tra­ži­va­nja sta­ri­ja od de­set go­di­na oba­vi is­prav­ka vri­jed­no­sti u skla­du sa za­ko­nom.
Kod kon­tro­li­sa­nih osta­lih te­ku­ćih iz­da­ta­ka, re­vi­zi­jom ni­je­su utvr­đe­ne ne­pra­vil­no­sti.
D.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"