Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Nema zastare za Milovu ekipu * Podržite mene i srušićemo DPS * Katnić traži pritvor za Mandića * Jelić ne prijavljuje da ima firmu * Nema zastare za Milovu ekipu * Nije strašno * Djeca ćute o nasrtajima sajber nasilnika
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slađana Radojević, samohrana majka :
– Ne treba mi ruža, nego metar drva.

Vic Dana :)

- Haloo! Je l‘ to vatrogasna služba?
- Jeste gospođo, izvolite.
- Ja sam skoro posadila cvijeće...
- Gospođo, tražili ste vatrogasnu službu!?
- Da jesam, to je vrlo skupo, egzotično cvijeće...
- Gospođo, tražili ste i dobili ste vatrogasnu službu a ne cvjećaru! Recite kako vam možemo pomoći ili spustite slušalicu i smjesta nam oslobodite vezu!!!
- Ma dobro de, šta me odmah napadate, komšiji gori kuća, pa kad budete gasili požar pazite mi na cvijeće...
Ako posle tri mjeseca teretane ne vidite rezultate, pređite na fotošop.
Čujem da ti se sestra udala za boksera. Kako izgleda?
Nemam pojma! Posle svakog meča je drugačiji.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija - datum: 2018-03-07 NOVI VLASNIK FIRMA BOKA BEJ INVESTMENT
Prodat hotel „Fjord”
Hotel „Fjord” Prodat hotel „Fjord”
Pod­go­rič­ka kom­pa­ni­ja Bo­ka bej in­vest­ment no­vi je vla­snik ko­tor­skog ho­te­la Fjord i uprav­ne zgra­de Ju­go­o­ce­a­ni­je u Ko­to­ru, pre­no­si por­tal Ban­kar.me. Pod­go­rič­ka fir­ma Bo­ka bej osno­va­na je u mar­tu pro­šle go­di­ne, a, pre­ma po­da­ci­ma sa saj­ta Upra­ve za ne­kret­ni­ne, pro­mje­na vla­sni­štva nad ho­te­lom evi­den­ti­ra­na je kra­jem ja­nu­a­ra.
Osni­vač­ki ka­pi­tal kom­pa­ni­je je je­dan euro i tre­nut­no ni­je po­zna­ta ku­po­pro­daj­na ci­je­na i na­čin na ko­ji je is­pla­će­na, iako se ne­zva­nič­no spe­ku­li­še ci­from od 10 do 11 mi­li­o­na eura.
Ini­ci­jal­ni osni­va­či kom­pa­ni­je su njen iz­vr­šni di­rek­tor Or­han Pe­lin­ko­vić, sa de­set od­sto, i Ha­bib Cem Ba­ha­dir sa 90 od­sto udje­la u pred­u­ze­ću. U re­gi­stru Pri­vred­nog su­da je u de­cem­bru evi­den­ti­ra­na pro­mje­na osni­va­ča i umje­sto Ha­bib Cem Ba­ha­di­ra upi­sa­na je kom­pa­ni­ja GB in­vest­ment de­ve­lop­ment li­mi­ted, sa 90 od­sto vla­sni­štva.
Pe­lin­ko­vić je, ka­ko pi­še por­tal, ro­đen u Ba­ru, a ško­lo­vao se u Sje­di­nje­nim Ame­rič­kim Dr­ža­va­ma (SAD). On je u pe­ri­o­du od 2007. do 2013. go­di­ne bio sa­vjet­nik di­rek­to­ra u kom­pa­ni­ji Vek­tra Mon­te­ne­gro, a od 2013. do 2014. u Mon­ta­var Me­tal­cu.
Ho­tel Fjord, ko­ji je iz­gra­đen 1986. go­di­ne, pri­va­ti­zo­van je u ma­sov­noj va­u­čer­skoj pri­va­ti­za­ci­ji, a 2005. go­di­ne i pro­dat kroz ste­čaj ir­skim bi­zni­sme­ni­ma Lu­i­su Me­gva­je­ru i Maj­klu Fin­glto­nu. Oni su iste go­di­ne osno­va­li kom­pa­ni­ju Nju Fjord di­ve­lop­ment, pre­ko ko­je su, ne­po­sred­nom po­god­bom, za 5,5 mi­li­o­na eura ku­pi­li ho­tel Fjord od kom­pa­ni­je Al­fa in­vest, Ve­se­li­na Ba­ro­vi­ća. Ir­ski bi­zni­sme­ni i part­ne­ri su se, me­đu­tim, raz­i­šli, a fir­ma je opet za­vr­ši­la pod ste­ča­jem. Je­dan dru­gog su go­di­na­ma una­zad po­ku­ša­va­li da is­ti­snu iz bi­zni­sa i pre­u­zmu po­sao.
D.M.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"