Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni ISTEKAO UGOVOR OPŠTINE GUSINJE SA KOMUNALNIM USLUGAMA IZ PLAVA, GRAĐANI NEGODUJU
Vode nema a smeća na pretek
Detalj iz centra Gusinja Vode nema a smeća na pretek Preduzeće Komunalne usluge je ispoštovalo ugovor koji je istekao 30. juna i mi više nemamo obaveza prema Opštini Gusinje – pojasnio je Jakup Canović Tačno je da je ugovor sa Komunalnim u Plavu postojao do 30. juna, ali se očekivalo da će oni i dalje obavljati te usluge kod nas, jer mi im sve to mjesečno plaćamo. Problem je što mi nemamo ni specijalizovanu mehanizaciju za tu vrstu poslova, ali moramo riješiti problem –kaže Sanel Balić
GU­SI­NjE – U cen­tru Gu­si­nja ju­če uju­tru osva­nu­le su go­mi­le sme­ća. Oči bo­du mi­ni de­po­ni­je u cen­tru čar­ši­je, ta­ko da pro­la­zni­ci, ko­jih je ovih da­na ve­ći bro­ju jer do­la­ze lju­di iz svi­je­ta na go­di­šnje od­mo­re u za­vi­čaj, ču­dom se ču­de što je to ta­ko i pi­ta­ju se šta ra­de ko­mu­nal­ci. Pro­blem je već i zbog to­ga što već dru­gi dan u Gu­si­nju ne­ma ni vo­de, a po­u­če­ni is­ku­stvi­ma iz pret­hod­nih go­di­na, Gu­si­nja­ni ka­žu da je na­red­nih par mje­se­ci ne­će ni bi­ti, po­go­to­vo za one na vi­so­či­jim spra­to­vi­ma.
-Ovo je ne­shva­tlji­vo! Pr­vi za­da­tak sva­ke vla­sti tre­bao bi da bu­de obez­bje­đe­nje ko­mu­nal­nog re­da ka­ko bi ži­vot gra­đa­na funk­ci­o­ni­sao u zdra­vom am­bi­jen­tu. Ljet­nji je pe­ri­od, po­ja­ča­no pri­su­stvo tu­ri­sta, ka­ko nas Gu­si­nja­na ko­ji ži­vi­mo u ino­starnstvu i ov­dje do­la­zi­mo na od­mo­re, ta­ko i pla­ni­na­ra, ek­spe­di­ci­ja, đa­ka i stu­de­na­ta... a pr­vi su­sret sa Gu­si­njem je sme­će i to u sred gra­da. Stvar­no ne­za­mi­sli­vo. Pro­blem pri­či­nja­va i to što ne­ma vo­de, ali to ov­dje ni­je ne­po­zna­ni­ca. Naj­go­re je što se ne vi­di da se ov­dje išta ra­di. Sve ono što smo pri­mi­je­ti­li pro­šle go­di­ne kao pro­blem i ove go­di­ne smo evi­den­ti­ra­li i ne­ma tu šta da se pri­ča, a na­ža­lost, ka­ko se či­ni, ni da se oče­ku­je –ko­men­ta­ri­šu Gu­si­nja­ni ko­ji ov­dje ko­ri­sti go­di­šnje od­mo­re.
Di­rek­tor pred­u­ze­ća Ko­mu­nal­ne dje­lat­no­sti u Pla­vu Ja­kup Ca­no­vić, ko­je je po ugo­vo­ru sa Op­šti­nom Gu­si­nje te uslu­ge bi­lo du­žno da oba­vlja do 30. ju­na, ka­že da su oni shod­no ugo­vo­ru pre­sta­li sa oba­ve­za­ma u Gu­si­nji, te da ne ­zna za­što no­va lo­kal­na upra­va ni­je pred­u­ze­la rad­nje iz svo­je nad­le­žno­sti.
- Sa Op­šti­nom Gu­si­nje ima­li smo pot­pi­san ugo­vor o vr­še­nju ko­mu­nal­nih uslu­ga na pro­sto­ru te op­šti­ne do 30. ju­na te­ku­će go­di­ne. Vi­še pu­ta smo ih upo­zo­ra­va­li da se pri­pre­me na pre­u­zi­ma­nje oba­ve­za pri­ku­plja­nja i depo­no­va­nja sme­ća, ali za­što oni to ni­je­su ura­di­li ja ne znam. Mi smo is­po­što­va­li ugo­vor ko­ji je is­te­kao 30. ju­na i ne­ma­mo obe­ve­za pre­ma Ošti­ni Gu­si­nje – po­ja­snio je Ca­no­vić.
Ko­mu­nal­ni in­spek­tor u Op­šti­ni Gu­si­nje Sa­nel Ba­lić, ka­že da oni ni­je­su oče­ki­va­li da će Ko­mu­nal­no iz Pla­va pre­ki­nu­ti da vr­ši uslu­ge pri­ku­plja­nja i de­po­no­va­nja ot­pa­da, te da u Gu­si­nju još ni­je osno­va­no pred­u­ze­će Ko­mu­nal­ne dje­lat­no­sti. Ba­lić ka­že da će sa nad­le­žni­ma u lo­kal­noj upra­vi vi­dje­ti šta da se ra­di.
-Tač­no je da je ugo­vor sa Ko­mu­nal­nim u Pla­vu po­sto­jao do 30. ju­na, ali se oče­ki­va­lo da će oni i da­lje oba­vlja­ti te uslu­ge kod nas, jer mi im sve to mje­seč­no pla­ća­mo. Po­što su pre­sta­li već ne­ko­li­ko da­na sa uslu­ga­ma, a sme­će po­če­lo da se go­mi­la po gra­du mo­ra­će se pod hit­no ne­što pred­u­ze­ti. Po­ku­ša­li smo da pro­du­ži­mo ugo­vor sa kol­ega­ma u Pla­vu, ali su oni is­po­sta­vi­li vi­so­ku ci­je­nu ta­ko da se mo­ra tra­ži­ti dru­go rje­še­nje. Ipak, sve to ne oprav­da­va na­sta­lu si­tu­a­ci­ju. Pro­blem je što mi ne­ma­mo ni spe­ci­ja­li­zo­va­nu me­ha­ni­za­ci­ju za tu vr­stu po­slo­va, ali ne­kao mo­ra­mo ri­je­ši­ti pro­blem –ka­že Ba­lić.
Pod­sje­ća­mo, pri­je ne­ko­li­ko go­di­na for­mi­ra­na je de­po­ni­ja na Je­ri­ni i ti­me ri­je­šen go­ru­ći pro­blem od­la­ga­nja ot­pa­da u Pla­vu i Gu­si­nju ko­ji je ti­njao de­ci­ni­ju i po. Uklo­nje­ne su di­vlje mi­ni de­po­ni­je ko­je su se mo­gle sre­sti na sva­kom ko­ra­ku, kao i one glav­ne ve­li­ke na Ko­ma­rač­koj ri­je­ci i Grn­ča­ru, ali je sa­da iz­bio no­vi pro­blem.N.V.


Iz­vo­ri­šta uta­nji­la

Što se ti­če pro­ble­ma sa vo­do­snab­di­je­va­nje iz Ko­mu­nal­nog ka­žu da na grad­skom vo­do­vo­du iz­vo­de od­re­đe­ne sa­na­ci­o­ne ra­do­ve, te da zbog du­žeg su­šnog pe­ri­o­da i iz­vo­ri­šta osku­di­je­va­ju vo­dom ta­ko da će to­kom lje­ta bi­ti i ve­ćih pro­ble­ma. Iz Ko­mu­nal­nog pred­u­ze­ća ape­lu­ju na gra­đa­ne da vo­du ne tro­še za na­vod­nja­va­nja dvo­ri­šta i vr­to­va.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"