Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Za pranje para lani nijedna prijava * Za stanarine funkcionera 2,2 miliona eura * Medenici mjesečno 4.000, Vukčević dužan 265.000 * Opština vrvila od braće, snaha i kumova * Suva krv * I jare i pare
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik GP URA:
I ministar Osman Nurković je priznao da članovi odbora direktora Monteputa nemaju neke naročite obaveze osim da po nekoliko puta godišnje prisustvuju sjednicama.

Vic Dana :)

Uhvati policajac lopova. Nemoćni lopov pita policajca:
●Je li mogu da odem čas do one pekare, umrijeću gladan?
Policajac reče:
●Idi, ali odmah da se vratiš.
Policajac ga pusti, lopov pobjegne. Sjutradan isti policajac uhvati istog lopova. Lopov mu kaže:
●Ajde molim te, pusti me da odem do one pekare, umrijeću gladan.
Policajac mu kaže:
●Da bre, nisam ja od juče, ti ostani tu, a ja ću da idem da ti kupim!

Pita sudija Muju: 
- Hoćete li mi reći ko je vaš saučesnik?!
- Na koga ja vam ličim, zar da odam rođenog brata?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni U GORNJIM BREZNIMA VLASNICI IMANJA ZBOG CGES-A U PROBLEMU, MARKO RADOJEVIĆ TVRDI Otimaju i uništavaju imovinu Iz CGES-a su saopštili da će na tvrdnje i optužbe Radojevića odgovoriti narednih dana
PLU­ŽI­NE - Zbog grad­nje da­le­ko­vod La­stva- Če­vo, ko­ji će jed­nim di­je­lom pro­ći i kroz te­ri­to­ri­ju op­šti­ne Plu­ži­ne, Mir­ko Ra­do­je­vić pod­nio je tu­žbu pro­tiv Cr­no­gor­skog elek­tro­pre­no­snog si­ste­ma (CGES). Ra­do­je­vić ka­že da u se­lu Gor­nja Bre­zna po­sje­du­je par­ce­lu ko­ju je, ka­ko tvr­di, CGES bez nje­go­vog odo­bre­nja u pot­pu­no­sti uni­štio. Ka­že da je vla­snik par­ce­le 1393/ 1, na ko­joj je CGES po­sje­kao sta­bla i tre­nut­no ra­de na iz­grad­nji pri­stup­nog pu­ta za je­dan od stu­bo­va da­le­ko­vo­da.
- Ži­vim u Her­ceg No­vom i kom­ši­je su mi pri­je dva da­na ja­vi­le da CGES na mo­joj par­ce­li iz­vo­di obim­ne ra­do­ve. Zvao sam po­li­ci­ju u Plu­ži­na­ma s na­mje­rom da pod­ne­sem kri­vič­nu pri­ja­vu ali su mi, na­kon što su se na­vod­no kon­sul­to­va­li sa Osnov­nim dr­žav­nim tu­ži­o­cem So­fi­jom Lu­ko­vac u Nik­ši­ću, ka­za­li da ona sma­tra da ne­mam osno­va za to. Ne znam ka­ko je to mo­gla za­klju­či­ti, a da pri tom ni­je vi­dje­la sta­nje na li­cu mje­sta ili pre­gle­da­la do­ku­men­ta­ci­ju o vla­sni­štvu- pi­ta se Ra­do­je­vić i do­da­je da su pro­ble­mi sa CGES-om po­če­li pri­je go­di­nu ka­da su sa nje­go­ve par­ce­le, ka­ko tvr­di, bez nje­go­vog zna­nja iz­dvo­ji­li 150 kva­dra­ta ze­mlji­šta za po­sta­vlja­nje da­le­ko­vod­nog stu­ba. To su, ka­zao je Ra­do­je­vić, uspje­li i da „upi­šu“ kao svo­je vla­sni­štvo, a on­da nje­mu kao na­dok­na­du po­nu­di­li iz­nos od 500 eura. Na to ni­je pri­stao već ih je tu­žio i na su­du do­bio iz­nos od 900 eura.
-Sve to ni­je bi­lo do­volj­no, ne­go mi i ne ob­ja­šnja­va­ju­ći šta sli­je­di sa­da kroz par­ce­lu ra­de put do tog da­le­ko­vod­nog stu­ba. Put će ići pre­ko ci­je­le par­ce­le či­ja je po­vr­ši­na tri hi­lja­de kva­dra­ta, a nje­nom du­ži­nom će pro­ći da­le­ko­vod­ni ka­blo­vi od 400 KV. Ka­da sam do­bio in­for­ma­ci­ju da će to ra­di­ti za­bra­nio sam im ula­zak na par­ce­lu o če­mu po­sto­ji za­pi­snik po­li­cij­skog slu­žbe­ni­ka. Me­đu­tim, ipak su ušli i sa te­škom me­ha­ni­za­ci­jom po­sje­kli šu­mu, po­va­di­li me­đe ko­je su tu sto­ti­nu go­di­na, i na­pra­vi­li ha­os, kao da je taj­fun pro­šao. Po­sta­vio sam i ta­blu da je to pri­vat­no vla­sni­štvo, ali sve je bi­lo uza­lud - na­gla­ša­va Ra­do­je­vić.
On tvr­di da u Gor­njim Bre­zni­ma zbog da­le­ko­vo­da još ne­ko­li­ko vla­sni­ka ima­nja ima pro­ble­ma. Mno­gi od njih su, ka­že Ra­do­je­vić, već pod­ni­je­li tu­žbe pro­tiv CGES-a ko­ji ni­je, iako su to sa­op­šta­va­li, iz­vr­šio eks­pro­pri­ja­ci­ju ze­mlji­šta.
Po­vo­dom pro­ble­ma u Gor­njim Bre­zni­ma „Dan“ se ju­če obra­tio i CGES-u sa za­htje­vom da po­ja­sne no­vo­na­sta­lu si­tu­a­ci­ju i Ra­do­je­vi­će­ve tvrd­nje da ra­de pro­tiv­za­ko­ni­to i na si­lu. Iz kom­pa­ni­je nam je pre­do­če­no da im pi­ta­nja do­sta­vi­mo u pi­sa­noj for­mi, ali da od­go­vo­re, zbog ne­rad­nog vi­ken­da, mo­že­mo do­bi­ti tek na­red­ne sed­mi­ce.
B.B.


Za­kon ni­je isti za sve

- Da sam ja kao gra­đa­nin upao u pro­sto­ri­je CGES-a i po­lo­mio sve oko se­be, vje­ro­vat­no bih istog tre­nut­ka za­vr­šio sa li­si­ca­ma na ru­ka­ma i u Spu­žu. To je jed­na­kost pred za­ko­nom u Cr­noj Go­ri. Po­sled­nji je tre­nu­tak da u Cr­noj Go­ri poč­ne da se po­štu­je za­kon i pra­va gra­đa­na, kao i da svi bu­de­mo jed­na­ki pred za­ko­nom. Ako ću­ti­mo i do­zvo­lja­va­mo da nas ga­ze, oni ni­kad ne­će sta­ti. An­ga­žo­vao sam advo­kat­sku kan­ce­la­ri­ju ko­ja će me u po­stup­ku za­stu­pa­ti i po­zi­van sve ko­ji su se na­šli na uda­ru ova­ko ba­ha­tog i osi­o­nog po­na­ša­nja CGES-a i či­ja je imo­vi­na ote­ta i uni­šte­na da mi se ja­ve i pri­klju­če tu­žbi, bez na­kna­de - po­ru­čio je Ra­do­je­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"