Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Bojka ima srpsko državljanstvo * O preporukama u ponedjeljak * Umjesto članova Vlade, optužili upravnika * Ne smiju na Brana i Delića, a hapse šampiona zbog lovačke municije * Djecu kidnapuju zbog trgovine organima * Izabrali najljepše
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Raško Konjević, funkcioner SDP-a:
– Izgleda je bivša rektroka Radmila Vojvodić u pravu kada kaže da je na sceni neprosvijećeni staljinizam. Djeluje mi da je onako rediteljski mislila na Milutina Simovića.

Vic Dana :)

Zašto žene ne igraju fudbal?
Zato što se ne mogu pojaviti 11 žena na istom mjestu u istoj odjeći.


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!


Mujo i Haso veliki fudbalski fanovi se dogovore da ko prvi umre dođe onom drugom u snu i javi mu da li se gore na nebu igra fudbal. Desilo se tako da Mujo prvi umre i kao što su se dogovorili jedno veče dolazi Hasu u snu da mu javi.
- Haso, imam jednu dobru i jednu lošu vijest - reče Mujo,
- Kaži prvo dobru - odgovara Haso.
- E pa ovako, dobra je ta da se gore na nebu fudbal igra još kako.
- Odlično, hajde mi reci sada lošu vijest.
- Jebi ga, braniš u nedjelju!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2017-10-12 U BLIZINI HOTELA „BJANKA” U KOLAŠINU Posječena tri stabla
KO­LA­ŠIN – Sta­bla ko­ja su, pre­ma tvrd­nja­ma ne­kih mje­šta­na, sta­ra vi­še sto­ti­na go­di­na, a na­la­zi­la su se kod stam­be­ne zgra­de u bli­zi­ni ho­te­la „Bjan­ka”, gdje se na­la­zi i park, ju­če su po­sje­če­na na in­si­sti­ra­nje sta­na­ra, jer su na­vod­no ugro­ža­va­la zgra­du.
Sta­na­ri­ma zgra­de su sta­bla sme­ta­la, pa su se još pri­je dvi­je go­di­ne obra­ti­li op­štin­skoj ko­mi­si­ji za­htje­vom za nji­ho­vo ukla­nja­nje. Ipak, ka­ko je u pi­ta­nju pri­vat­no za­mlji­šte, Op­šti­na, tj. op­štin­ska ko­mi­si­ja ni­je bi­la nad­le­ža za rje­ša­va­nje tog pi­ta­nja. Na­kon dvi­je go­di­ne, tri vi­so­ka sta­bla su ju­če po­sje­če­na.
U iz­ja­vi za ,,Dan” na­čel­nik Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je Zo­ran Ku­jo­vić je ob­ja­snio si­tu­a­ci­ju u ve­zi sje­če sta­ba­la, is­ti­ču­ći da Op­šti­na u tom di­je­lu ni­je nad­le­žna.
-Sta­na­ri su se još pri­je dvi­je go­di­ne obra­ti­li nad­le­žnoj op­štin­koj ko­mi­si­ji, tra­že­ći ukla­nja­nje sta­ba­la. S ob­zi­rom na to da je ze­mlji­šte na ko­jem se dr­ve­će na­la­zi­lo pri­vat­no vla­sni­štvo, op­štin­ska ko­mi­si­ja ni­je bi­la nad­le­žna. Sta­bla su za­i­sta bi­la vi­so­ka, ali ne znam u ko­joj su mje­ri i na ko­ji na­čin ugro­ža­va­la obje­kat. Sta­na­ri su do­bi­li sa­gla­snost jed­nog od vla­sni­ka par­ce­le na ko­joj je dr­ve­će ra­slo, pa su sta­bla po­sje­če­na u skla­du s pro­pi­si­ma. To ni­je nad­le­žnost Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je. Pro­ces sje­če smo pro­pra­ti­li na te­re­nu i u tom di­je­lu je sve u re­du- ka­zao je Ku­jo­vić. Ko­la­šin­ci ko­ji su oba­vi­je­sti­li no­vi­na­re o sje­či sta­ba­la, za ko­ja tvr­de da su sta­ra vi­še sto­lje­ća, ka­žu da je sje­ča dr­ve­ća u Ko­la­ši­nu uze­la ma­ha, pod­sje­ća­ju­ći i na sta­blo li­pe ko­ja je po­sje­če­no pri­je ne­ko­li­ko go­di­na u glav­noj uli­ci, iako ni­je ugro­ža­va­lo objek­te.
-Bez ob­zi­ra na to da li se ne­što na­la­zi na pri­vat­nom ili op­štin­skom ze­mlji­štu, ako je u naj­u­žem grad­skom je­zgru Op­šti­na bi ipak tre­ba­lo da do­ne­se od­re­đe­nu re­gu­la­ti­vu i za­šti­ti sta­bla ko­ja su zdra­va, od­no­sno ona ko­ja ne ugro­ža­va­ju objek­te, a ima­ju ne­pro­cje­nji­vu vri­jed­nost, ka­za­li su eko­lo­ški ak­ti­vi­sti.
J.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju bez zadrške.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj će biti izbrisan u najkraćem roku čim bude primijećen ili prijavljen, a autori spornog komentara rizikuju da budu prijavljeni nadležnim institucijama.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Najčitanije danas

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"