Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni RADIONICA ZA OSOBE OŠTEĆENOG VIDA IZ BIJELOG POLJA I MOJKOVCA Život s bijelim štapom
BI­JE­LO PO­LjE - U okvi­ru pro­jek­ta „Ži­vot s bi­je­lim šta­pom“, ko­ji je fi­nan­sij­ski po­dr­ža­la oštin­ska Ko­mi­si­ja za ras­po­dje­lu sred­sta­va NVO za 2017. go­di­nu, or­ga­ni­zo­van je na­sta­vak pla­ni­ra­nih ak­tiv­no­sti, ko­je se ogle­da­ju u si­mu­la­ci­ji vr­sta kre­ta­nja.
-Kroz si­mu­la­ci­ju, pred­sta­vi­li smo raz­li­či­te vr­ste kre­ta­nja ko­je oso­be sa smet­nja­ma vi­da ko­ri­ste pri sa­mo­stal­nom kre­ta­nju, me­đu ko­ji­ma su kre­ta­nje uz po­moć bi­je­log šta­pa, kre­ta­nje uz po­moć vi­de­ćeg vo­di­ča-asi­sten­ta u kre­ta­nju i dr. Go­vo­ri­li smo i o broj­nim pred­no­sti­ma sa­mo­stal­nog kre­ta­nja i da­li broj­ne in­struk­ci­je za što lak­še sa­vla­da­va­nje pre­pre­ka-ka­zao je Mir­sad Dla­kić, se­kre­tar Or­ga­ni­za­ci­je sli­je­pih op­šti­na Bi­je­lo Po­lje i Moj­ko­vac, do­da­ju­ći da za im­ple­men­ta­ci­ju pro­jek­ta tre­ba da do­bi­ju 2.364 eura, a da su do sa­da do­bi­li sa­mo 591 euro. Si­mu­la­ci­ju i ak­tiv­no­sti uz nad­gle­da­nje Sa­fe­ta Ge­ra Me­ho­vi­ća, pred­sjed­ni­ka Or­ga­ni­za­ci­je, vo­di­le su de­fek­to­log-ti­flo­log Sa­nja Pe­šić, kao i psi­ho­lo­ški­nje Ame­la Ko­lić i El­di­na Bo­šnjak.
Dla­kić je do­dao da su uče­sni­ci pro­jek­ta bi­li u si­ti­u­a­ci­ji da raz­mi­je­ne me­đu­sa­ob­na is­ku­stva, stra­ho­ve, ali i po­sta­vlja­ju pi­ta­nja i do­bi­ja­ju ade­kvat­ne od­go­vo­re.
-Kroz na­red­ne če­ti­ri te­mat­ske ra­di­o­ni­ce ob­u­hva­ti­će­mo naj­va­žni­je seg­men­te sa­mo­stal­no­sti, kao što su kre­ta­nje, sa­mo­sta­lan ži­vot u do­ma­ćin­stvu, fu­unk­ci­o­ni­sa­nje u za­jed­ni­ci, ko­lek­ti­vu, bri­ga o se­bi …Ina­če, mi na pod­ruč­ju na­šeg dje­lo­va­nja ima­mo 134 oso­be sa ošte­će­nji­ma i bez vi­da ko­je su re­gi­stro­va­ne, iako ih ima pu­no vi­še, po­seb­no na ru­rar­lnom pod­ruč­ju, oda­kle se ne pri­ja­vlju­ju zbog pred­ra­su­da nji­ho­vih po­ro­di­ca-za­klju­čio je Dla­kić.
U ime lo­kal­ne upra­ve Mi­loš Klja­je­vić, član Ko­mi­si­je za ras­po­dje­lu sred­sta­va NVO, is­ta­kao je da su sred­stva do­di­je­lje­na shod­no na­či­nu i kri­te­ri­ju­mi­ma ras­po­dje­le.
U ra­di­o­ni­ci su uče­stvo­va­li u i uče­ni­ci Gim­na­zi­je „Mi­lo­je Do­bra­ši­no­vić”. Pro­je­kat je pla­ni­ra­no da tra­je šest mje­se­ci, a to za­vi­si od di­na­mi­ke upla­te opre­di­je­lje­nih sred­sta­va.M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za lokalne i parlamentarne izbore koji će biti održani 30.08.2020.godine.

Lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Parlmentarni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Parlamentarni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"