Демократе Бар, кружни ток / - фото: Драган Стојановић
09/07/2021 u 16:45 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У журби пропустили да кружни ток ускладе са планском документацијом

Било како било из Демократа кажу да их радује што се њихови планови и пројекти већ остварују

Из Општинског одбора Демократа Бар кажу да их радује што Општина Бар реализује пројекат кружног тока из њиховог изборног програма, „али изгледа да су у журби пропустили да исти ускладе са планском документацијом”

На јучерашњем скупштинском засиједању надлежни у Општини Бар, одбили су да одговоре на питање да ли је кружни ток који је изграђен и који ће се вечерас свечано отварити код зграде Општине Бар, а који је дио новоизграђеног надвожњака, у складу са ДУП-ом Измјене и допуне „Тополица-Бјелиши”.

Наиме, како се на основу извода из поменутог Детаљно урбанистичког плана може закључити, кружни ток на овој раскрсници није уцртан.

– Подсјећамо да се ради о пројекту који је проистекао директно из изборног програма коалиције „Бар за 21. вијек”, односно пројекту који је прекопирала и преузела општинска управа. Међутим, очигледно да је Општина Бар у тој журби „позамљивања” пројеката наше коалиције пропустила да исти усклади са планском документацијом, чиме је очигледно још једном прекршен закон и бројни прописи – кажу из Демократа.

Самим планирањем и презентовањем овог пројекта, како кажу из Општинског одбора,  јасно је да се не доводи у питање потреба грађана да се проблеми са саобраћајницама рјешавају кружним токовима, али наглашавају да они никада не би градили нешто уколико то није у складу са позитивним прописима и планским документима, јер јавни интерес и интерес грађана мора бити изједначен са поштовањем закона и свих позитивних прописа.

Они очекују да надлежни секретаријат одговори да ли је све у складу са планском документацијом па уколико Секретаријат за уређење простора Општине Бар има уредно издате УТ услове, молимо их да исте објаве и отклоне даље сумње и дилеме, додају они.

Из Демократа напомињу и да је кружни ток код зграде Општине само један од неколико видео пројеката који су грађанима у склопу нашег програма презентовали током кампање за локалне изборе у мају 2018. године. 

Они истичу да су тих дана сви њихови пројекти доживљели исмијавање данашњих конституената власти у Бару, да су проглашавани „, 3Д коалицијом“, да би данас исти ти конституенти њихове пројекте својатали и свечано отварали. Било како било из Демократа кажу да их радује што се њихови планови и пројекти већ остварују, а сигурни су да ће након мајских избора, и након смјене актуелне власти доживјети и праву експанзију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 07:19