07/07/2021 u 16:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Симпатична акција ватрогасаца: Kорморан са Цетиња враћен на језеро

Подсјећамо, у априлу 2020. године, Цетињски лист је писао о корморану који је умјесто на Скадарско језеро, долетио у двориште породичне куће

Припадници Службе заштите и спашавања Цетиња, данас су спасили корморана, који је слетио у близини Његошевог парка и вријеме проводио шетајући се оближњим двориштима, пише Cetinjski list - RTV Cetinje.

Акцију спашавања птице, и њеног враћања у природно окружење, извели су Пеђа Мудреша и Мишо Бановић. Они су за Радио Цетиње казали да су птицу успјешно вратили у њено природно станиште, Национални парк Скадарско језеро.

Припадници ове цетињске Службе, корморана су безбједно и без проблема транспортовали до Ријеке Црнојевића, а казали су и да им није познато како се птица „нашла“ на Цетињу, када је њено приодно станиште вода.

Подсјећамо, у априлу 2020. године, Цетињски лист је писао о корморану који је умјесто на Скадарско језеро, долетио у двориште породичне куће, у Херцеговачкој улици на Цетињу.

Скадарско језеро познато је по богатству и диверзитету орнитофауне. Има око 280 врста птица и једно је од њихових најбогатијих станишта у Европи.

Извор (Фото/Видео): Cetinjski list, RTV Cetinje

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:09