Помоћ Хилала / -Приватна архива
19/04/2021 u 18:39 h
M.Н.M.Н.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Рамазански караван шири доброчинство

Императив у активностима Хуманитарног фонда „Хилал“ представља адекватно и на вријеме одговорити на све донације од дародаваца, каже Нусрет Еровић
Из Хуманитарног фонда „Хилал“ наглашавају да је ове године Рамазански караван доброчинства кренуо од оца и сина Ека и Армана Реброње из Луксембурга, који су одлучили да обрадују дјецу сирочад – јетиме. За малишане су обезбијеђени слатки пакети, а за фамилије пакети хране. Помоћ је достављена за породице у Бијелом Пољу и Пљевљима.
– Овим видом помоћи, као и стипендијама, помогнут је велики број дјеце сирочади. Саосјећајност донатора не фали. Ека и Арман су своју прву мисију извршили пред мјесец Рамазан, а ми настављамо другу етапу доброчинства коју смо испланирали – каже Нусерт Еровић, потпредсједник ХФ „Хилал“.
Он наглашава да адекватно и на вријеме одговорити на све донације од дародаваца, представља императив у њиховим активностима.
– Реализовали смо помоћ породици Хасанагић, којој су А.Ч из Белгије и Дијана Андић донирали веш-машину. На иницијативу пријатеља, рођака, фамилији Хасанагић је опремљена унутрашњост куће са свим неопходним инвентаром. Донатор А.Ч обезбиједио је једнократну стипендију за студенткињу Е.К. – каже Еровић.
Већ од раније познати донатор Мерко Међедовић обезбиједио је хиљаду килограма брашна, 75 литара уља, 100 килограма шећера у коцки. Помоћ је достављена на многе адресе на подручју бјелопољске општине, а посебно на сесоском подручју.
– Посјетили смо и Хајру Меховић из села Негобратина. Накратко смо прекинули њен самачки живот, удијеливши јој пакете са храном донатора Алена Мартиновића и 100 еура од стране анонимног донатора. Имали смо о много чему разговарати. Тежина живота је од ње направила једног издржљивог борца, на планинској висоравни. Каже, често разговор води с мачком и кравом. Стара и оронула кућа мало је забрињава, чак је саставила и врло емотивну пјесму о њој – прича Еровић.
М.Н.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 22:56