Ilustracija / - HRVATSKA ZASTAVA
30/06/2023 u 21:32 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kiosci u Hrvatskoj nedjeljom će moći da prodaju samo novine

Od subote 1. jula na snazi su nove izmjene zakona koje zabranjuju rad nedjeljom u Htvatskoj, pa će poslodavci morati da izaberu 16 nedjelja u godini kojim će moći da rade

Na kioscima u Hrvatskoj će kupci nedjeljom moći da kupe samo novine, a ako požele uz to da kupe nešto drugo, prodavač im to ne smije prodati.

Od subote 1. jula na snazi su nove izmjene zakona koje zabranjuju rad nedjeljom u Htvatskoj, pa će poslodavci morati da izaberu 16 nedjelja u godini kojim će moći da rade. Neki od njih su rasporede već objavili.

Zakon predviđa da nedjeljom od sedam do 13 sati mogu da rade kiosci koji distribuiraju štampu, ali ako uz novine građani pokušaju da kupe neki drugi proizvod, prodavac to ne smije da proda.

- Samo distribucija štampe preko kioska kao poseban vid prodaje van prodavnice može biti otvorena nedjeljom i praznikom od 7 do 13 časova. Naglašavamo da se u navedenom slučaju nedjeljom može vršiti samo štampana prodaja, a prodaja ostalih artikala nije dozvoljena, odgovorili su za portal 24 časa.hr iz Ministarstva privrede Hrvatske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. maj 2024 01:03