/ FOTO- EPA
14/12/2023 u 11:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ruski napad dronovima na Odesu

Protivvazdušna odbrana saopštila je da je uništila dva drona u oblasti Herson, pet u Nikolajevskoj i 32 u Odeskoj oblasti

Rusija je u četvrtak izvela šestočasovni napad dronovima na jug Ukrajine, ranivši najmanje 11 ljudi, uključujući troje dece, i nanijevši veliku štetu civilima i lučkoj infrastrukturi u Odeskoj oblasti i dunavskom području u blizini rumunske granice, saopštile su Južne odbrambene snage Ukrajine.

Protivvazdušna odbrana saopštila je da je uništila dva drona u oblasti Herson, pet u Nikolajevskoj i 32 u Odeskoj oblasti, navodi se u saopštenju koje je prenio Ukrajinski servis RSE-a.

U gradu Odesi, desetak zgrada je oštećeno ostacima dronova, prenosi RSE. Regionalni guverner Odese Oleh Kiper rekao je da su oštećena i dva skladišta žitarica u dunavskoj luci Izmail.

U Rusiji je dva drona iznad Moskve oborila ruska protivvazdušna odbrana, izjavio je na Telegramu gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanjin, dodajući da nema povrijeđenih i ozbiljne štete.

Ruska novinska agencija Interfaks je navela da je Ministarstvo odbrane saopštilo da je protivvazdušna odbrana u četvrtak oborila devet ukrajinskih dronova iznad oblasti Kaluge i Moskve.

Te tvrdnje nisu mogle biti nezavisno provjerene.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 21:26