Policija, ilustracija / SHUTTERSTOCK - SHUTTERSTOCK
31/10/2023 u 20:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pariz: Policija pucala na ženu koja je prijetila putnicima u vozu

Žena je odbila da posluša policijske naredbe i zaprijetila da će se raznijeti, precizirali su tužitellaštvo i policijski izvori

Incident u podzemnoj željeznici u Parizu. Policija je pucala i teško ranila ženu u hidžabu koja je prijetila prolaznicima. Putnici kažu da im je govorila kako će svi umrijeti i na arapskom izvikivala Bog je velik ("Allahu akbar"). Kad je došla policija, nije htjela pokazati ima li što u rukama, pa su službenici zapucali. Nepoznata žena  je u bolnici, javljaju agencije.

- Žena je životno ugrožena, rekli su iz tužilaštva.

Policiju su uzbunili pozivi putnika iz metroa koji se kretao prigradskim područjem. Većina ih je govorila o ženi s potpuno pokrivenim licem i tijelom koja prijeti putnicima, objavili su policijski izvori.

Prema tvrdnjama očevidaca, putnica je nekoliko puta izgovorila Allahu akbar, zbog čega ju je policija uspjela izolovati i iskrcati iz voza na pariskoj željezničkoj stanici Bibliotheque François Mitterrand, koja je prethodno brzo evakuisana.

Žena je odbila da posluša policijske naredbe i zaprijetila da će se raznijeti, precizirali su tužitellaštvo i policijski izvori.

Nakon toga je policajac jednom pucao iz vatrenog oružja i ženu teško rani

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 04:36