/ - FOTO TWITTER VIDEO - YAROSLAV TROFIMOV
30/10/2023 u 09:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Privedeno 60 osoba poslije napada na aerodrom u Dagestanu

Više desetina muškaraca upalo je sinoć na aerodromsku pistu i terminal aerodroma Mahačkala, glavnog grada pretežno muslimanske ruske republike Dagestan, poslije najave dolaska leta iz Izraela

Privedeno je šezdeset osoba osumnjičenih da su izveli napad na aerodrom u ruskoj oblasti Dagestan sa većinski muslimanskim stanovništvom u, kako se vjeruje, potrazi za putnicima iz Izraela, saopštile su danas ruske vlasti.

(VIDEO) Propalestinski demonstranti upali na aerodrom, traže putnike iz Tel Aviva

U okršajima je povrijeđeno devet policajaca, od kojih su dvojica prebačena u bolnicu.

Više desetina muškaraca upalo je sinoć na aerodromsku pistu i terminal aerodroma Mahačkala, glavnog grada pretežno muslimanske ruske republike Dagestan, poslije najave dolaska leta iz Izraela, navode mediji.

"Više od 150 aktivnih učesnika nereda je identifikovano, a njih 60 je privedeno", navela je danas pres služba ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Kako se dodaje, operacije potrage su u toku da bi se otkrili svi napadači.

Aerodrom je sada u potpunosti pod kontrolom bezbjednosnih snaga, dodato je u saopštenju.

Lokalne vlasti javile su ranije da je 20 ljudi povrijeđeno prije nego što je aerodromska bezbjednost obuzdala proteste i povratila kontrolu nad aerodromom, uz navode da niko od putnika u avionu iz Izraela nije bio povrijeđen.

Ruska agencija za avijaciju objavila je danas da će aerodrom biti zatvoren do utorka ujutru, mada je sinoć saopštila da je moguće da će biti zatvoren do 6. novembra.

Agencija je dodala da će aerodrom biti ponovo otvoren tek poslije detaljne kontrole snaga bezbednosti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 05:34