корона вирус / - фото: UNSPLASH
05/01/2022 u 18:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Први случај флуроне откривен у Сјеверној Македонији

Флурона је детектован у у лаборатирији "Синлаб", која је о томе обавјестила Институт за јавно здравље Сјеверне Македоније

Први случај флуроне, комбиноване инфекције грипа и корона вируса, потврђен је у Сјеверној Македонији, саопштиле су данас здравствене власти у Скопљу.

Како се наводи у саопштењу Министарства здравља Сјеверне Македоније, флурона је детектована код 26-годишњака који се непосредно пред Нову годину вратио из САД.

- Према епидемиолошкој анкети, пацијент са коинфекцијом ковид 19/инфлуенца А се непосредно пред 31. децембар 2021. године вратио из САД и према његовим ријечима тамо је примио вакцину против ковида 19, односно ревакцинисао се неколико дана прије него што је дошао у земљу (Сјеверну Македонију) - прецизира се у саопштењу. преноси Нова.рс.

Додаје се да је пацијент заражен флуроном из општине Зајас, у западном дијелу земље, упућен на кућно лијечење, јер засада нема тешку клиничку слику.

Флурона је детектован у у лаборатирији "Синлаб", која је о томе обавјестила Институт за јавно здравље Сјеверне Македоније.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 10:12