Полиција, Пакистан / - SHUTTERSTOCK
04/05/2023 u 18:28 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ubijeno najmanje sedam nastavnika: Pucnjava u školi u Pakistanu

Nastavnik ubijen u prvom incidentu bio je sunitski musliman, dok su nastavnici ubijeni u drugom napadu na školu šiitski muslimani, rekao je za britansku agenciju komesar Saiful Islam

Najmanje sedam nastavnika ubijeno je danas u pucnjavi u školi na sjeverozapadu Pakistana, sapštili su zvaničnici, ne precizirajući da li je riječ o odmazdi za ubistvo jednog nastavnika koje se ranije dogodilo u toj oblasti.

Oba incidenta su se dogodila u Paračinaru, u Kuramu, nedaleko od granice sa Avganistanom, kazali su zvaničnici, prenose agencije.

Regionalne vlasti dale su kontradiktorne izvještaje o motivu ubistava.

U saopštenju iz kabineta pokrajinskog predsjednika navodi se da se radi o imovinskom sporu, dok je regionalni komesar rekao da se čini da je uzrok sektaški antagonizam.

Nastavnik ubijen u prvom incidentu bio je sunitski musliman, dok su nastavnici ubijeni u drugom napadu na školu šiitski muslimani, rekao je za britansku agenciju komesar Saiful Islam.

- Za sada se ne zna da li je drugi incident bio reakcija na prvi - kazao je on i dodao da je pojačana bezbjednost u oblasti u kojoj već postoje napetosti zbog sektaškog nasilja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:00