FARAH LJALJEVIĆ / -FILMSKI CENTAR CRNE GORE
30/01/2024 u 14:14 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Farah Ljaljević dobitnica stipendije "Radomir Pule Milović"

Farah Ljaljević se posebno istakla izvanrednim obrazovnim putem, završivši osnovne i specijalističke studije Produkcije na Fakultetu dramskih umjetnosti, nastavljajući školovanje na master akademskim studijama na istom fakultetu i pokazujući izuzetnu posvećenost filmskoj produkciji

Filmski centar Crne Gore je, po objavljenom pozivu za dodjelu stipendije "Radomir Pule Milović" najboljim studentima filmske produkcije za 2023. godinu, sazvao stručnu komisiju koja je, u skladu sa Pravilima o bližim kriterijumima i uslovima za dodjelu stipendije, razmatrala blagovremene i potpune prijave, i donijela odluku da je Farah Ljaljević dobitnica stipendije "Radomir Pule Milović" za 2023. godinu.

Prema propozicijama poziva, kriterijumi za dodjelu stipendije bili su ostvareni uspjeh u prethodnom školovanju, pokazani rezultati u oblasti filmske produkcije i motivaciono pismo.

Filmskom centru Crne Gore dostavljene su tri prijave. Na osnovu dostavljene dokumentacije i pažljivog pregleda, komisija u sastavu: Aleksandra Božović, direktorica; Danijela Radulović, savjetnica za filmsku produkciju i komplementarne djelatnosti i Dragana Radoičić, sekretar, jednoglasno je odlučila dodijeliti stipendiju kandidatkinji Farah Ljaljević, studentkinji druge godine master studija na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju.

Farah Ljaljević se posebno istakla izvanrednim obrazovnim putem, završivši osnovne i specijalističke studije Produkcije na Fakultetu dramskih umjetnosti, nastavljajući školovanje na master akademskim studijama na istom fakultetu i pokazujući izuzetnu posvećenost filmskoj produkciji. Njen bogat profesionalni angažman obuhvata rad na značajnim filmskim projektima, među kojima se posebno ističu rad na dugometražnom igranom filmu "Djeca" (Nikola Vukčević, Galileo Production) i kratkometražnom filmu "Palma" u režiji Gabrijela Camaja. Takođe, pored rada na različitim projektima iz oblasti kulture i umjetnosti, Farah je aktivno uključena kao producentkinja i urednica programa u JU KIC "Malesija" u opštini Tuzi.

– Njena strast prema filmskoj produkciji, uz već ostvarene rezultate i iskustvo, čine je pravim izborom za dodjelu stipendije. Komisija vjeruje da će ova stipendija dodatno podstaknuti njen razvoj i doprinijeti daljem usavršavanju u oblasti filmske produkcije, pripremajući je za dalji napredak u karijeri", navodi se u obrazloženju komisije - stoji na portalu Filmskog centra.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 16:26