/ FOTO: BILJANA MARKOVIć
20/08/2022 u 22:50 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Miodrag Mijo Milоvanović pobjednik “Bokeljske noći”

Pobjednik ovogodišnje “Bokeljske noći”, koja je održana u akvatorijumu kotorskog zaliva, je Miodrag Mijo Milоvanović čija barka pod nazivom “Kotor Lend” je bila najbolje okićena po ocjeni stručnog žirija

Pobjednik ovogodišnje “Bokeljske noći”, koja je održana u akvatorijumu kotorskog zaliva, je Miodrag Mijo Milоvanović čija barka pod nazivom “Kotor Lend” je bila najbolje okićena po ocjeni stručnog žirija. Milovanović je dobio 1.500 eura.  Drugo mjesto osvojila je barka pod nazivom “Škora Mare” kojoj je pripalo 1.000 eura, a treće mjesto osvojila je barka “Nemoj mi tu šporkat”. Utješne nagrade dobile su barke “Izvinite zbog prekida programa”, “Ples meduza”, “Akvarijum Boka”, “Ko je stariji” i “ Orahovačko gumno”.  Žiri je zasijedao u sastavu: Dušica Ivetić, Milenko Premović i Petar Martinović. Početak manifestacje koja ima status nematerijalnog kulturnog dobra,najavio je brod sa Gradskom muzikom i jedrilice Jedriličarskog kluba „Lahor“.

image
FOTO: BILJANA MARKOVIĆ

Ulaskom u koridor, 35 okićenih barki sa sedam vučnih brodova predstavilo se publici j tri đira. Poruke kotorskih meštara i njihovih kreacija publici i žiriju približili su Dolores Fabian i Miomir Maroš.

Nakon proglašenja najboljih, uslijediio je spektakularan vatromet, a fešta je potom  nastavljena na trgovima u starom gradu. I Gradska muzika se preselila sa mora na kopno, i svojim đirom kroz grad najavila koncerte domaćih bendova. Na Trgu od oružja posjetioce su zabavljali sadtav Tri kvarta i grupa “Neverne bebe”.

image
FOTO: BILJANA MARKOVIĆ

Organizator manifestacije bio je JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor,  suorganizator lokalna Turistička organizacija, a pokrovitelj Opština Kotor.    

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 13:40