/ Фото: Дан
18/05/2021 u 16:19 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Подгорици нова саобраћајница са закрпама

У реконструкцију уложено преко 400.000 еура, а већ санирају улегнућа

Проблемима у Улици 18. јула у Подгорици никада краја. Само што је асфалтиран први дио саобраћајнице мора да се поправљају улегнућа.

Становници ове улице указују и на то да се кишница скупља око завршених шахти, што је доказ да посао није урађен како треба. У реконструкцију Улице 18. јула уложено је 407.120 еура, а радови су се одужили.

– Улица није ни завршена, а већ се крпи због пропадања асфалта. На неколико мјеста постоје улегнућа која ће такође, морати да се санирају. То је последица јако лоше урађене припремне подлоге и тампона, као завршних радова прије асфалтирања саобраћајнице - рекао је Јован Вучковић, становник Улице 18. јула.

Вучковић је истакао и да су лоше урађене шахте, па се и око њих скупља вода.

– Нијесу добро армиране тако да ће и оне временом да попусте. Сигуран сам да неће бити изненађење када се појави још рупа. Међутим, када радници оду из наше улице више неће бити поправке тих пропуста. Биће нам речено да „нијесмо у буџету града“, као што нијесмо били дуги низ година. Сада имамо нову улицу са закрпама и локвама око шахти што је недопустиво – казао је Вучковић.

На разне проблеме током изградње указивали су становници улице. Међутим, надлежни нијесу реаговали.

– Током радова смо указивали на све недостатке и пропусте које извођач прави. Имали смо поплаве, а мјесецима нијесмо могли до кућа доћи. Сада се све ово дешава јер нијесу хтјели да нас саслушају. Шахте су им пуне свега и свачега. Није ни чудо што вода не може да прође – истакао је Вучковић.

Из Агенције за изградњу и развој Подгорице саопштили су да се улица поравља по налогу надзора.

– У првом диjелу Улице 18. jула се ниjесу отвориле рупе већ jе надзор дао налог да се исправи хабаjући слоj асфалта АБ11, jер се на том мjесту задржавала мала количина воде. Извођач jе асфалтирао у складу са проjектом, а одступања су у границама коjе прописуjе правилник за ту врсту радова – саопштили су из Агенције за изградњу и развој Подгорице.

Из овог градског предузећа наводе да се око шахти скупља незнатна количина воде.

– На мjестима око шахти гдjе се скупља незнатна количина воде су одступања коjа су у границама коjе прописуjе правилник за асфалтерске радове. На све утиче мали подужни пад саобраћаjнице 0.5 процената. Уговорена вриjедност радова износи 407.120 еура са ПДВ-ом – кажу из Агенције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 16:01