Svetislav Pešić vjeruje da Srbija može u završnicu / -FOTO: KSS
24/07/2023 u 16:50 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pešić: Jokić se fizički i mentalno istrošio i nije spreman da preuzme odgovornost

"Orlovi" će igrati na SP bez centra Denvera

Srbija će definitivno biti oslabljena na predstojećem Svjetskom prvsnstvu.

Nastup su otkazali Nikola Jokić i Vasilije Micić, dok Vladimir Lučić, Nikola Kalinić i Luka Mitrović imaju problema sa povredama. 

"U junu smo znali da ne možemo da računamo na Lučića, kao i Kalinića koji nas je obavijestio da ne može zbog raznih problema, fizičkih i mentalnog zamora... Mitrovića smo takođe željeli, ali on nas je zamolio da propusti bar ovo ljeto kako bi sanirao sve povrede. Rekao je, ako bude bio potreban za kvalifikacije, biće na raspolaganju. Sa Micićem smo dugo razgovarali, on je zamolio da preskoči ove godine. Imao je dugu sezonu, povrede, nije odigrao ni celu sezonu, potpisao ugovor sa Oklahomom... To je sreća. Nesreća je to što je tamo morao da ostane tri nedelje, obnovio je povredu ramena i oporavlja se", istakao je Svetslav Pešić, selektor Srbije

Naravno, najviše pažnje je izazvao izostanak Nikole Jokića.

„Što se tiče Jokića, sa njim je obavljeno nekoliko razgovora, to su najbolji razgovori koje sam imao sa nekim od igrača koji ne mogu da se odazovu. On se fizički i mentalno istrošio i nije spreman da preuzme odgovornost. To su igrači koji nisu na spisku. Volio bih da govorimo o igračima koji su na spisku, ali vas to vjerovatno ne zanima“.

Otkrio je Pešić i da je neizvjesno učešće još trojice koji su na spisku.

„Za Pokuševskog još nemamo dozvolu. On je imao povredu ramena, mjesec dana je na liječenju, u Atini je kod specijaliste za tu vrstu povreda. Nadamo se da će njegov doktor dati dozvolu da se priključi. Oni treba još da utvrde da li može ili ne može. Stefan Jović je na spisku, on želi da igra, ali ima neku zdravstvenu situaciju u porodici i ako bi se to dovelo u red, on bi došao. Mi bismo voljeli da on igra i da se vrati reprezentaciju, a prije svega da u porodici bude sve kako treba. Petrušev kasni, Jaramaz je povređen i na terapijama", zaključio je Pešić.

Selektor Srbije Svetislav Pešić objelodanio je spisak igrača na koje računa pred početak priprema za Svjetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i na Filipinima.

Kao što je najavljeno, na njemu nema Nikole Jokića, Nikole Kalinića i Vasilija Micića, ali tu su četiri NBA košarkaša Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Aleksej Pokuševski i Filip Petrušev, jedan od najboljih evropskih centara Nikola Milutinov, kao i četvorica igrača Partizana, trojica iz Crvene zvezde, uključujući i talentovanog Nikolu Topića.

Na spisku se nalaze: Aleksa Avramović (Partizan), Dušan Beslać (Vojvodina), Bogdan Bogdanović (Atlanta, NBA), Ognjen Dobrić (Virtus, Italija), Dejan Davidovac (Crvena zvezda), Ognjen Jaramaz (Partizan), Nikola Jović (Majami, NBA), Stefan Jović (Saragosa, Španija), Vanja Marinković (Baskonija, Španija), Nikola Milutinov (Olimpijakos, Grčka), Nemanja Nedović (Crvena zvezda), Filip Petrušev (Filadelfija, NBA), Aleksej Pokuševski (Oklahoma, NBA), Aleksa Radanov (Peristeri, Grčka), Dušan Ristić (Tenerife, Španija), Alen Smailagić (Partizan), Boriša Simanić (Saragosa, Španija), Nikola Topić (Crvena zvezda), Uroš Trifunović (Partizan), Marko Gudurić (Fenerbahče, Turska).

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 23:24