Lalošević sa gostima iz tekbola / -FOTO: MINISTARSTVO SPORTA
29/03/2023 u 14:41 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vasilije Lalošević ugostio predstavnike Međunarodne tekbol federacije

Ministar sporta ugostio generalnog sekretara Lasla Vajdu, direktoricu za međunarodnu saradnju Reku Reikard, kao i predsjednika Tekbol saveza Crne Gore, Milorada Šutulovića i generalnu sekretarku, Maju Peković

Ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević je danas ugostio predstavnike Međunarodne tekbol federacije (FITEQ) – generalnog sekretara Lasla Vajdu, direktoricu za međunarodnu saradnju Reku Reikard, kao i predsjednika Tekbol saveza Crne Gore, Milorada Šutulovića i generalnu sekretarku, Maju Peković. Sastanku su prisustvovali i direktor Direktorata za sport Zoran Jojić i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju Miloš Lalević.

Ministar je pohvalio rad Tekbol saveza i istakao kontinuiranu podršku Ministarstva sporta i mladih popularizaciji i razvoju tekbola u Crnoj Gori. Lalošević je kazao da je uvjeren da će Crna Gora, imajući u vidu predanost Tekbol saveza, zajedničkim snagama uspjeti da taj sport dovede do nivoa koji zaslužuje.

-Ministarstvo sporta i mladih podržaće inicijativu Tekbol saveza za formiranje regionalne tekbol lige. Smatram da će regionalna liga doprinijeti daljem razvoju tog sporta, njegovoj vidljivosti, ali i jačanju sportskih odnosa u državama regiona, rekao je Lalošević.

Laslo Vajda je kazao da je nedavno imenovan na funkciju generalnog sekretara Međunarodne federacije za tekbol i da je posjeta Podgorici njegova prva zvanična posjeta.

-Smatram da ono što je uradio Tekbol savez zaista impresivno. Iako nemamo dugu istoriju kao sport, upravo iz tog razloga imamo priliku da se razvijamo u pravcu koji želimo, a smatram da je pred nama veliki potencijal koji zajedničkim snagama možemo kvalitetno realizovati, kazao je Vajda.

Predsjednik Tekbol saveza Milorad Šutulović zahvalio se Vajdi na podršci koju pruža tekbolu u Crnoj Gori.

-Ništa ne bi moglo biti realizovano bez vaše podrške. Radujem se događaju koji se održava u Podgorici, na kojem učestvuje oko 150 takmičara iz 30 različitih zemalja. Ovakav događaj će ubrzati i pospiješiti promociju ovog sporta, rekao je Šutulović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 11:32