/ - SCREENSHOT YOUTUBE
19/07/2023 u 09:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Legija prekinuo štrajk glađu

Milorad Ulemek Legija (55) osuđen je na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića

Osuđeni pripadnici zemunskog klana Milorad Ulemek Legija, Miloš Simović, kao i nekadašnji vođa borčanskog klana Dalibor Ristić, počeli su jutros ponovo da uzimaju hranu koja se sprema u zavodu, pošto su prethodno sinoć o svojoj odluci obavijestili upravu KPZ Požarevac, saznaje "Blic".

Podsjetiomo, Milorad Ulemek Legija (55), koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, bio je stupio u štrajk glađu, a prema nezvaničnim saznanjima jedan od njegovih zahtjeva bile su i češće bračne posjete, kao i pravo na ljubavnu sobu.

Kako su portaliprenijeli, Legiji su se pridružili Zvezdan Jovanović (58), bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije (JSO), kao i nekadašnji članovi zemunskog klana Aleksandar Simović (47) i Nikola Bajić (54), koji takođe izdržavaju kazne u takozvanom „Alkatrazu“ u „Zabeli“, koji je znatno restriktivniji od drugih djelova ovog zatvora.

- Legija je prvi stupio u štrajk, a pored odbijanja hrane odlučio je da ne izlazi u šetnju, da odbija pravo na posjete advokata, pravo na telefonske pozive i svaku dalju komunikaciju sa zaposlenima u zatvoru. U štrajk je stupio, kako je rekao, jer nema pravo na ljubavnu sobu niti pravo na resocijalizaciju i napredovanje tokom izdržavanja kazne, kao i pravo zagarantovano Ustavom da bude obaviješten o razlozima zbog kojih mu se produžava boravak u samici na svake dvije godine. Njemu je 13. jula istekao rok za odlučivanje da li će ostati u „Alkatrazu“ i čeka se odluka nadležnih na njegove žalbe - navodi izvor.

Inače ovo nije prvi put da Milorad Ulemek štrajkuje iza rešetaka. Početkom novembra 2021. godine takođe je stupio u štrajk glađu, a njegov advokat, Aleksandar Kovačević, tada je izjavio da Legija neće napuštati ćeliju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:24