/ -/- FOTO RTS: HAPŠENJE DJEČAKA KOJI JE POČINIO MASAKR U ŠKOLI
03/05/2023 u 21:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilac: Dječak koji je pucao predat radnicima za socijalni rad

Osim što neće krivično odgovarati, pošto nema navršenih 14 godina, on neće biti izbačen iz škole, pošto takva mjera za osnovne škole, prema navodima sagovornika portala N1, ne postoji u propisima

Tužilac Nikola Uskoković rekao je za RTS da je dječak koji je pucao predat radnicima za socijalni rad, da će biti medicinski pregledan, kao i da će se uzeti krv na analizu kako bi se provjerilo da li je u vrijeme izvršenja bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci ili alkohola, prenosi N1.rs.

Vučić: Dječak smješten u Kliniku za neuropsihijatriju, ovo je jedan od najtežih dana

-Nakon toga, sve radnje preduzimaju nadležne službe centra za socijalni rad“-rekao je Uskoković, prenosi RTS.

Vučić predložio 10 mjera: Maloljetnici da budu krivično-pravno odgovorni sa 12 godina

Učenik VII razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“, K.K. (13), koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbjeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu, teško ranio, nije krivično odgovoran, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu i dodalo da je njegovom ocu  određeno zadržavanje do 48 sati.

Osim što neće krivično odgovarati, pošto nema navršenih 14 godina, on neće biti izbačen iz škole, pošto takva mjera za osnovne škole, prema navodima sagovornika portala N1, ne postoji u propisima.

Eventualno može da bude prebačen u drugu školu – ako se sa tim saglasi škola u koju prelazi, i uz obavještavanje roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika.

Podsjetimo, u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru u 8.40 sati učenik sedmog razreda K.K. (14) pucao je na obezbeđenje i učenike i tom prilikom ubio osam učenika i člana obezbjeđenja, dok je šestoro vršnjaka  i jedna nastavnica povređena.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 01:26