Sead Šahman / foto: Bejto Šahmanović
14/07/2022 u 11:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Grupa građana potpisala peticiju: Podržali Seada Šahmana

Ne smijemo više dozvoljavati takav javni diskurs i pozivamo tužilaštvo, medije, političke partije i nevladine organizacije na puno poštovanje pretpostavke nevinosti i dostojanstva ličnosti

Bez namjere da se miješamo u nadležnosti pravosudnih institucija naše države i da na bilo koji način utičemo na nezavisnost tužilaštva, imamo ljudsku i moralnu obavezu da pružimo punu podršku našem kolegi, prijatelju i poznaniku Seadu Šahmanu, poručila je grupa građana koja je potpisala peticiju.

- Riječ je o vrijednom, porodičnom čovjeku, doktorandu, istaknutom članu društveno-političke zajednice Crne Gore - navodi se u saopštenju.

Kako navode, senzacionalizam i banalizacija javnog prostora nanosi veliku štetu pojedicima koji se unaprijed osude a onda kada se uvidi da je sud utvrdio drugačije, niko ne snosi odgovornost dok oni ostaju trajno obilježeni zbog nedokazane sumnje kojom do kraja života budu opterećeni oni, njihove porodice i karijere.

- Ne smijemo više dozvoljavati takav javni diskurs i pozivamo tužilaštvo, medije, političke partije i nevladine organizacije na puno poštovanje pretpostavke nevinosti i dostojanstva ličnosti. Duboko vjerujemo da je Sead Šahman nevin u slučaju koji je pokrenulo tužilaštvo. Istovremeno, tužilaštvu pružamo punu podršku da utvrdi istinu za koju smo ubijedjeni da će biti u korist Sead Šahmana. I tom smislu mi, dolje potpisani, mu pružamo punu moralnu i ljudsku podršku - zaljučuje grupa građana koja je potpisala peticiju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 19:35