Лого национални парк / -фото: Национални паркови
13/05/2021 u 16:18 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Павићевић: Нови лого НП "Ловћен", смишљена провокациjа са циљем стварања подjела и раздора

Из тог разлога, позивамо руководство НП "Ловћен" да ни на jедан начин не примjенjуjе нови “симбол” коjи jе застиђе у низу застиђа коjе се спроводе над свим грађанима Црне Горе, истиче Павићевић

Презентациjа нових логотипа Националних паркова Црне Горе, како се и очекивало од њиховог новог руководства, протекла jе уз нови скандал, коjим су многи грађани са правом запањени. Наиме, на новом логотипу НП "Ловћен" представлjен jе обjекат коjи наjмање сличности има са Његошевим маузолеjем. Jасно jе и на шта подсjећаjу контуре тог обjекта - на оно о чиме наjистакнутиjи представници извршне власти већ дуже желе униjети додатну напетост и подjеле међу грађане Црне Горе, казао је члан Извршног одбора ДПС Црне Горе Александар Павићевић.

– Истицање непостоjећег обjекта, стога, не само да ни на jедан начин не симболизуjе било шта што има везе са Ловћеном, већ jе директна провокациjа грађанима, нарочито онима коjи живе у подловћенском краjу. Шовинистички ставови директорице и предсjеднице УО Националних паркова Црне Горе свима су одавно познати, па нас не би зачудуло ни и да jе на логотипу примиjењен чувени хеликоптер коjи “спушта” маузолеj - о коjем jе недавно говорила jедна од министарки у актуелноj влади – истакао је Павићевић.

Међутим, краjње jе недопустиво да они на оваj начин желе униjети додатни раздор у друштво коjе jе нова власт довела до наjвећих тензиjа у новиjоj прошлости.

– Из тог разлога, позивамо руководство НП "Ловћен" да ни на jедан начин не примjењуjе нови “симбол” коjи jе застиђе у низу застиђа коjе се спроводе над свим грађанима Црне Горе. Желимо да вjеруjемо како у тоj jединици - за разлику од Националних паркова Црне Горе - постоjе људи са свиjешћу о томе каква jе провокациjа у питању – казао је Павићевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 03:09