/ Фото: Илустрација
31/05/2021 u 11:51 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Удружење правника: Непримјерено је да ЦГ нема шефове за радне групе које се баве поглављима 24 и 24

Позвали Владу да што прије реагује

Удружење правника Црне Горе позвало је Владу да што прије именује шефове и чланове радних група за преговарачка поглавља 23 и 24, пошто наводе да је крајње непримјерено да држава која девет година преговара са ЕУ тренутно нема именована лица за наведене позиције.

Удружење је истакло да је Европска комисија скренула пажњу, односно прецизно приговорила да законодавне промјене у области владавине права морају бити припремљене у складу са европским стандардима.

- Удружење правника и овом приликом понавља неопходност успостављања квалитетног друштвеног дијалога, који би омогућио да се недостатак политичког дијалога у парламенту превазиђе и да се омогући постизање потребне већине у Скупштини, како би се окончала нерјешена и дуготрајућа незавршена именовања у Уставном суду, Врховном државном тужилаштву и Судском савјету. У коначном, оцјене из радног нон-пајпера ЕK, које су доступне јавности, морале би бити знаковито и вјероватно посљедње упозорење да је у области владавине права озбиљан застој и да по овом питању нема јасне стратегије и утврђене динамике која би Црну Гору вратила на одговарајућу позицију у преговарачком процесу са ЕУ- закључују у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 09:34