/ - FOTO: VLADA CG
14/10/2023 u 19:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Crna Gora domaćin regionalnog ESG Adria Samita 2024.

Veliko interesovanje dovelo je do širenja, te će ESG Samit od naredne godine, pored zemalja Zapadnog Balkana, uključivati i Sloveniju i Hrvatsku.

Crna Gora je prepoznata kao pokretač regionalnih inicijativa, posebno onih koje se tiču zelene tranzicije, održivih finansija i cirkularne ekonomije, što je i te kako važno na putu pristupanja Evropskoj uniji, navode iz Vlade. Cijeneći značaj samog koncepta održivog razvoja za Crnu Goru i cijeli region, Vlada Crne Gore drugu godinu zaredom podržava realizaciju ESG Adria Samita kroz strateško partnerstvo sa Sustineri Partners i Porto Montenegrom kao organizatorima ovog velikog događaja.

ESG Adria Samit (ESG Adria Summit), vodeći regionalni događaj posvećen je temama zelene tranzicije, održivog razvoja i odgovornog korporativnog upravljanja, a drugu godinu zaredom održaće se u Tivtu od 24. do 26. aprila 2024. godine, u organizaciji Sustineri Partners i Porto Montenegra, a u partnerstvu sa Vladom Crne Gore.

Samit je po prvi put održan u aprilu 2023. godine, pod imenom ESG Samit Zapadnog Balkana. Veliko interesovanje dovelo je do širenja, te će ESG Samit od naredne godine, pored zemalja Zapadnog Balkana, uključivati i Sloveniju i Hrvatsku.

- Inauguralni ESG Samit je bio svojevrsna prekretnica kada je u pitanju dijalog o primjeni standarda zaštite životne sredine i društvene zajednice, održivog razvoja, te odgovornog korporativnog upravljanja (ESG standarda) u regionu. Događaj je okupio više od 450 učesnika, uglednih zvanica: predstavnika regionalnih vlada, međunarodnih institucija, eksperata i poslovnih lidera iz više od 150 kompanija, koje su pokazale spremnost da prate i usvajaju nove standarde i savremene prakse u načinu kako upravljaju svojim poslovanjem- saopštila je Biljana Braithwaite, izvršna direktorica Sustineri Partners. 

Braithwaite je izrazila zadovoljstvo što će Crna Gora i naredne godine biti domaćin predstavnicima regionalnih vlada, brojnim kompanijama, investitorima, svjetski poznatim predavačima, inovatorima, biznis liderima i ekspertima.

Ona je u ime organizatora zahvalila Vladi Crne Gore, kao strateškom partneru, što je prepoznala značaj Samita, koji pruža regionalnu platformu za dijalog o najvažnijim aktuelnim globalnim i regionalnim pitanjima održivosti i trendovima na najvišem nivou.

- Svjedoci smo da događaji ovog tipa mijenjaju reputaciju cjelokupnog regiona, koji može postati poželjna destinacija za odgovorna ulaganja- zaključila je Braithwaite.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
23. maj 2024 21:42