/ Фото: Срђан Бољевић
23/05/2021 u 13:55 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мугоша: СД се залаже да грађани не плаћају ПДВ на губитке на рачунима за струју

Припремамо допуне Закона о порезу на додату вриједност, саопштио посланик СД-а

Посланици Социјалдемократа припремају допуне Закона о порезу на додату вриједност, којима ће предвиђети да грађани на рачунима за струју не плаћају ПДВ на губитке у преносном и дистрибутивном систему, који су ставка на рачуну за струју. На тај начин смањиће се укупан износ рачуна за струју, саопштио је посланик СД-а Борис Мугоша.

Како је појаснио, једна од ставки у оквиру рачуна за струју су од стране регулатора дозвољени губици у преносном и дистрибутивном систему.

- Они чине преко шест одсто основице за обрачун ПДВ-а на рачуну за струју. Нема логике да га грађани осим тога што у оквиру рачуна за струју плаћају регулаторно дозвољене губитке у преносном и дистрибутивно систему, још на те губитке плаћају и ПДВ. Ово из разлога јер ПДВ, као порез на потрошњу, плаћа крајњи потрошач а грађани свакако не троше струју која им није ни испоручена, односно губитке у преносном и дистрибутивном систему - навео је Мугоша

Мугоша је истакао да су и у претходном скупштинском сазиву указивали на ову проблематику али није било већинске подршке за њену реализацију.

- Очекујем да ће у овом сазиву бити прихваћен овај предлог- поручио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 02:15