Прекид утакмице у Рожајама / -Приватна архива
12/06/2022 u 09:00 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кривична пријава против тренера Ибра и пет Н.Н. лица због инцидента на фудбалској утакмици у Рожајама

Против осталих лица су поднесене прекршајне пријаве, због којих су им одређене одговарајуће казне, казао је извор „Дана” из Вишег тужилаштва у Бијелом Пољу под чијом је ингеренцијом и ОТ у Рожајама

Кривична пријава против Рожајца М.Н. због сумње да је извршио кривично дјело угрожавање сигурности, а против пет Н.Н. лица због сумње да су прекршили Закон о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама као и Закон о јавном реду и миру. То је за сада епилог инцидента који се десио 23. маја у Рожајама на фудбалској утакмици између ФК Ибар и ФК Никшић.

– Службеници полиције су одрадили свој дио посла након инцидента на фудбалској утакмици у Рожајама, кад је 50-ак навијача ушло на терен, и напало играче и стручни штаб ОФК Никшић. Том приликом је приведено 15 лица за која се сумња да су ушли на терен, а кривична пријава је поднијета против М.Н. који је иначе тренер у ФК Ибар. Против осталих лица су поднесене прекршајне пријаве, због којих су им одређене одговарајуће казне – казао је извор "Дана" из Вишег тужилаштва у Бијелом Пољу под чијом је ингеренцијом и Основно тужилаштво у Рожајама.

Спријечен већи инцидент

Током утакмице дошло је до нарушавања јавног реда и мира, а навијачи ФК Ибар, тзв. "газије", на терен су убацили више пиротехничких средстава која су проузроковала стварање тзв. димне завјесе. Након тога прескочили су заштитну ограду и физички напали неке од играча ФК Никшић којима је након догађаја указана љекарска помоћ. Констатовано је да је пет играча задобило лаке тјелесне повреде.

Полицијски службеници су, како наводе, спријечили даљи физички сукоб и већи инцидент.

Како су додали, полиција и даље ради на расвјетљавању овог случаја, пријаве су поднијете против пет Н.Н. лица, за која ће се у даљем поступку утврдити идентитет и дјело које су извршили.

– У питању су лица која су нанијела лаке тјелесне повреде фудбалерима из Никшића. Као и за М.Н. тако и ових пет лица поступак је спроведен на основу Закона о спречавању насиља на спортским приредбама – кажу у Вишем тужилаштву.

Иначе, приведени су након инцидента и прекршајно одговарали Е.Ф. (23), Е.А. (24), Е.М. (23) Е.М. (20), И.Х. (21), Е.Л. (29), Д.К. (23), А.Р.Ш. (18), А.М. (18), Е.Ш. (19), Х.М. (25), Џ.М. (19) и И.М. (18) због прекршаја из Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама.

– Службеници Одјељења безбједности Рожаје предузели су мјере и радње из своје надлежности и поднијели кривичну пријаву против једног лица због кривичног дјела угрожавање сигурности и прекршајне пријаве против 13 лица због прекршаја из Закона о спречавању насиља и недоличног понашања на спортским приредбама и Закона о јавном реду и миру – саопштили су раније из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 14:25